Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2016

‘LinkedIn-gebruikers moeten zo snel mogelijk hun wachtwoord wijzigen’

Het beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab roept LinkedIn-gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Een cybercrimineel biedt op internet een database met 117 miljoen inlognamen en wachtwoorden van LinkedIn-gebruikers te koop aan. De gegevens zouden zijn buitgemaakt bij een hack uit 2012.

LinkedIn werd in 2012 getroffen door een hack. In eerste instantie leek het erop dat zo'n 6,5 miljoen gebruikers door deze cyberaanval zijn getroffen. Een cybercrimineel biedt nu echter een dataset met 117 miljoen inloggegevens voor LinkedIn te koop aan, en stelt dat deze allen bij de hack uit 2012 zijn buitgemaakt. LinkedIn heeft het uitlekken van de inloggegevens inmiddels bevestigd. 

Zorgwekkend
Kaspersky noemt het te koop aangeboden databestand zorgwekkend. Vooral het feit dat het aantal getroffen gebruikers fors hoger lijkt te zijn dan tot nu toe werd aangenomen baart de beveiliger zorgen.

Gebruikers die in 2012 een account hadden bij LinkedIn doen er verstandig aan hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Wordt het wachtwoord dat in 2012 bij LinkedIn werd gebruikt ook voor accounts bij andere online diensten gebruikt? Dan is het aan te raden ook de wachtwoorden van deze accounts te wijzigen. Daarnaast kunnen gebruikers ervoor kiezen tweefactorauthentificatie in te schakelen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!