Witold Kepinski - 19 mei 2016

Dell for Entrepreneurs startup-competitie finalisten bekend

De tien finalisten van de Dell for Entrepreneurs startup-competitie 2016 zijn bekendgemaakt. Op het Nederlandse hoofdkantoor van Dell presenteerden dertig bedrijven zich aan een vakjury. Die had de zware taak om tien startups te kiezen die door mogen naar de finale. Uiteindelijk wisten Bird Control Group, Connecterra, Fairphone, Impraise, Index, Onegini, Parcify, Scyfer, TryLikes en Zenodys de jury te overtuigen.

De finale vindt plaats op 30 Juni in Noordwijk. De winnaars van de finale ontvangen als hoofdprijs een Dell-mentorship voor een jaar. Daarnaast krijgen ze toegang tot het uitgebreide netwerk van Dell en zijn partners. Deze partners zijn Accenture, Intel, KPMG, Nalta Consultancy en The Next Web.

Meer dan 160 startups deden mee aan de Dell for Entrepreneurs-competitie. Dertig daarvan bereikten de halve finale op 18 mei. De oprichters mochten hun bedrijf in 1 minuut pitchen en kregen daarna een serie kritische vragen van de jury.

De jury bestond uit Pieter Paul van Oerle van Accenture Digital, Mike Veldhuis, partner bij Nalta Groep, Patrick de Laive, mede-oprichter van The Next Web, Michiel Knoppert, design strategist van Dell, en Jeannine Peek, algemeen directeur van Dell Nederland en juryvoorzitter.

De finalisten:

Bird Control Group ontwikkelt innovatieve producten om vogels op afstand te houden en een veiligere werkomgeving te creëren via een effectieve wijze van schadepreventie.

Connecterra ontwikkelt sensorproducten die toegepast kunnen worden in de landbouw. Het eerste product past ‘machine learning’ toe om  het gedrag van melkkoeien te analyseren om de gezondheid te verbeteren en de productiviteit te vergroten.

Fairphone is een sociale onderneming die een beweging voor eerlijkere elektronicaproducten wil bouwen. Door een smartphone te produceren wil de organisatie de supply chain openen en een nieuwe vorm van relatie creëren tussen mensen en producten.

Impraise elimineert de vervelende jaarlijkse functioneringsgesprekken en –processen met een mobiele app voor continue, belangrijke feedback tussen collega’s.

Index zet publieke data en content van overal op het internet om naar gestructureerde data over particuliere technologiebedrijven, branches en locaties over de hele wereld.

Onegini biedt organisaties oplossingen om hun e-business strategie veilig en efficiënt te implementeren. Met Onegini kunnen organisaties hun klanten via een app op een veilige manier toegang geven tot hun bedrijfsgegevens.

Parcify verhoogt het comfort van online shoppers door hun bestelling naar hen te zenden in plaats van naar een adres. Via een app verbindt het bedrijf zowel de afzender, de koerier als de ontvanger met elkaar. Hierbij staat het absolute gebruiksgemak voor de ontvanger voorop.

Scyfer ontplooit het potentieel van kunstmatige intelligentie op uiteenlopende gebieden; van de exacte locatie van defecten in staalplaten tot geautomatiseerde medische diagnoses.

TryLikes helpt organisaties om de feedback van hun klanten te monitoren via fysieke apparaten die via eenvoudige vragen een like of een dislike kunnen opleveren.

Zenodys helpt organisaties de voordelen van het IoT te omarmen via een virtueel platform waar implementatie, connectiviteit, ontwikkeling en data beschikbaar zijn zonder de benodigde technische kennis aan de klantzijde.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!