Witold Kepinski - 24 mei 2016

Kewill gaat samenwerking aan met INTTRA

Kewill, aanbieder van software voor supply chain execution, kondigt een samenwerking aan met INTTRA. De twee bedrijven leveren samen de eerste expeditiesoftware die verladers en expediteurs helpt om te voldoen aan de nieuwe Safety of Life at Sea (SOLAS) Container Weight Verification-richtlijn die per 1 juli ingaat.

De nieuwe richtlijn verplicht verladers en expediteurs het correcte containergewicht door te geven aan rederijen en terminals voordat de containers op een schip worden geladen. Door de combinatie van Kewill Global Forwarding en INTTRA’s eVGM-oplossing kunnen verladers en expediteurs eenvoudig het gecontroleerde brutogewicht van containers valideren en elektronisch doorgeven aan hun vervoerders.

“Dankzij het partnership met INTTRA is het voor klanten die gebruikmaken van Kewill Global Forwarding eenvoudig om te voldoen aan de nieuwe SOLAS-regelgeving”, aldus Jim Hoefflin, president en chief operating officer bij Kewill. “De goede integratie van onze producten helpt organisaties hun zeevrachtzendingen te vereenvoudigen en stroomlijnen. Dit verlaagt operationele kosten en garandeert de aankomst van de lading op de plek van bestemming.”

“De eisen aan expeditiesoftware in de scheepvaart breiden zich uit naar het verplicht doorgeven van het geverifieerde brutogewicht van containers en Kewill staat voorop als het gaat om deze ontwikkeling”, zegt Inna Kuznetsova, president en chief operating officer bij INTTRA. “Onze geïntegreerde INTTRA eVGM-oplossing biedt klanten van Kewill een flexibel, efficiënt en samenhangende dienst die minimale disruptie van bestaande bedrijfsprocessen veroorzaakt.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!