Redactie - 27 mei 2016

Nutanix InstantON VDI versnelt Citrix desktop virtualisatie

Nutanix InstantON VDI versnelt Citrix desktop virtualisatie image

Nutanix, leverancier van hyperconverged en cloudoplossingen voor enterprises, heeft deze op Citrix Synergy Nutanix Instant ON VDI voor Citrix gepresenteerd, een oplossing die de uitrol van virtual desktop (VDI) aanzienlijk vergemakkelijkt en flink versnelt.

De oplossing is bedoeld voor het midden- en grootzakelijke segment. InstantON VDI omvat Citrix XenDesktop VDI Edition, het Nutanix enterprise cloud platform en AHV met Citrix Machine Creation Services (MCS)-integratie. Instant ON VDI kost  415 dollar per desktop, inclusief drie jaar support. Combinatie is mogelijk mety end-point oplossingen, zoals Raspberry Pi-based devices. 

Nutanix InstantOn VDI voor Citrix is een end-to-end oplossing inclusief Citrix XenDesktop VDI Edition, het Nutanix enterprise cloud platform met inbegrip van AHV hypervisor en de Nutanixconnector voor Citrix MCS en drie jaar support. Door gebruik te maken van Nutanix AHV-virtualisatietechnologie, hoeven bedrijven niet langer afzonderlijk servervirtualisatie op te zetten en te beheren. Hierdoor houden ze meer budget en resources over voor activiteiten die de organisatie vooruithelpen.

Ondernemingen profiteren volgens Nutanix van responsive desktops en applicaties, bij een gebruikersaantal vanaf driehonderd en dat kan oplopen tot enkele duizenden. De gemiddelde uitroltijd is vier uur voor Citrix XenDesktop op het Nutanix enterprise cloud platform.

Nutanix enterprise clouds ondersteunen reeds de hosting van virtuele en gedeelde desktops met Citrix. Deze klanten profiteren van een hypervisor-omgeving waarmee ze infrastructuur kunnen uitrollen die het beste aansluit bij hun behoeften, waaronder de Citrix Ready geverifieerde Nutanix AHV. Startend met Citrix XenDesktop 7.9, kunnen klanten desktop- en applicatieservers uitrollen op AHV, daarbij gebruikmakend van de nieuwe Nutanix connector voor Citrix MCS.

Beschikbaarheid en prijs

Nutanix InstantON VDI voor Citrix is beschikbaar van juni 2016. Klanten vanaf 300 gebruikers kunnen de oplossing aanschaffen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!