Redactie - 30 mei 2016

Axis Communications koopt IP-intercomsystemen specialist 2N

Axis Communications neemt IP-intercomsystemen specialist 2N over. 2N is de nummer één speler op het gebied van IP-intercomsystemen en opereert met een breed portfolio van oplossingen, bijvoorbeeld met systemen voor IP-audio en IP-liftintercom. De organisatie heeft een verkoopkanaal van elektrotechnische en telecommunicatie-installateurs en fabrikanten van liftsystemen. Dit vormt een goede aanvulling op het huidige wereldwijde sales channel van Axis. 2N kan met deze acquisitie profiteren van de competentie van de R&D-organisatie en de sterke marktpositie van Axis zo melden de twee bedrijven.

“De acquisitie ondersteunt onze ambitieuze plannen om een bijdrage te leveren aan het creëren van een slimmere en veiligere wereld. Er is groeiende vraag van klanten naar geïntegreerde oplossingen op basis van een open standaard die verbeterde security bieden. Samen met 2N spelen we in op deze groeiende behoefte”, zegt Peter Lindström (foto), Vice President New Business bij Axis Communications.

Het merk 2N zal blijven bestaan en het bedrijf zal opereren als een dochter binnen de Axis groep. De gezamenlijke operatie zal zich richten op het delen van kennis en het ondersteunen van elkaars R&D-teams en markt strategie. Belangrijke gezamenlijke taken zijn het versnellen van de convergentie van analoge systemen naar digitale systemen en het ontwikkelen van nieuwe marktkansen.

“Wij plannen met verdere groei en ontwikkeling voor zowel Axis als voor 2N. De markt groeit en met de acquisitie van 2N zijn wij in staat om de marktveranderingen te versnellen”, besluit Peter Lindström.

WK

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!