Witold Kepinski - 31 mei 2016

Carbonite rond overname EVault Europe van Seagate Technology af

Carbonite rond overname EVault Europe van Seagate Technology af image

Carbonite, leverancier van cloud-backup- en restore-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB), heeft de overname afgerond van de Europese cloud-gebaseerde business continuity en disaster recovery activa van EVault, een divisie van Seagate Technology.

Carbonite zal onder haar leiding verder gaan investeren in EVaults kanaal-georiënteerde strategie in het hele gebied.“Volgens analist IDC zal de wereldwijde markt voor dataprotectie en recovery tegen 2019 naar verwachting groeien tot 8,2 miljard dollar, waarbij het merendeel van de groei zal komen uit cloud-backup-oplossingen. Daardoor is nu het ideale moment om te investeren in cloud-gebaseerde dataprotectie,” zegt Paul Mellinger (foto), senior vice president van EVault. “EVaults kanaal-georiënteerde strategie heeft bewezen succesvol te zijn in het hele gebied, en we zijn van plan deze strategie verder uit te bouwen, waarbij we samenwerken met resellers en managed serviceproviders (MSP’s) om de cloudoplossingen van EVault op de markt te brengen.”

Opgericht in 1997 en gekocht door Seagate Technology in 2007, is EVault een vooraanstaande leverancier van disaster recovery- en business continuity-oplossingen voor het MKB en grotere ondernemingen. In tegenstelling tot leveranciers die uitsluitend on-premise software en apparatuur leveren, biedt EVault een volledige lijn van cloud-gebaseerde apparatuur en cloud-diensten zoals failover, die klanten in staat stellen om hun normale werkzaamheden voort te zetten in geval van uitval van een fysieke server. De cloud-benadering van EVault heeft veel weg van Carbonites benadering en is ontwikkeld voor grotere klanten met complexere IT-omgevingen. De overname stelt Carbonite in staat haar bereikbare markt uit te breiden, die zij schat op een waarde van 13 miljard dollar in de Verenigde Staten en op meer dan 40 miljard dollar wereldwijd.

WK

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!