Redactie - 01 juni 2016

Tweede DHPA netwerkbijeenkomst richtte blik op de toekomst

Tweede DHPA netwerkbijeenkomst richtte blik op de toekomst image

De tweede DHPA netwerkbijeenkomstis geslaagd. Technology partner Commvault was gastheer en werd verrast met een bijzonder grote opkomst van deelnemers en partners van de DHPA. De ontvangst en aftrap werden natuurlijk verzorgd door Commvault in de persoon van Rick Hebly. Rick hield een presentatie over wat Commvault betekent en kan betekenen voor hosters en cloud providers.

Daarna was het de beurt aan Ruud Alaerds, waar reikhalzend naar uit werd gekeken. In de rol van zojuist gestarte directeur van de DHPA introduceerde hij zichzelf. Zijn marketing en market intelligence kennis kwamen sterk op de voorgrond toen hij een kort assessment gaf van hoe hij de markt voor hostingbedrijven zich op dit moment ziet ontwikkelen. De unieke rol die hij ziet voor de hosting- en cloudsector en hoe DHPA hier in de komende tijd mee aan de slag zal gaan, vormden de kern van zijn presentatie.

DHPA is na een succesvolle lancering van Stichting DINL (Digitale Infrastructuur Nederland) toe aan een sterkere rol als belangenbehartiger en woordvoerder van de hostingsector. Belangrijk is daarbij om niet alleen voortdurend uit leggen wat organisaties kunnen verwachten van de kwalitatief vooroplopende hostingpartijen die zijn aangesloten bij DHPA, maar ook waarom hun aanbod als uniek beschouwd mag worden voor in Nederland actieve bedrijven en instellingen. Alaerds karakteriseerde dit als “de voordelen van de cloud met een personal touch”.

Hierna gaf trend & market watcher Pim Bilderbeek van The METISfiles een heldere uiteenzetting over hoe de rol van cloud en hosting providers aan het veranderen is en voor welke elementaire keuzes deze partijen vroeg of laat staan. De temperatuur in de toch al overvolle ruimte liep, mede door de discussies die dit met zich mee bracht, nog verder op. Al met al bijzonder relevant en zinvol dus.

Update vanuit DINL

Na een ingelaste Q&A gaf Stijn Grove vanuit team DINL nog een toelichting over de veelheid aan aandachtspunten en dossiers die voor de digitale infrastructuur sector opgepakt worden vanuit de brede koepel die DINL is. Hij kon al enkele successen bekend maken in de vorm van toegekende fondsen, maar ook zichtbaarheid bij, en dialogen met, de Nederlandse overheid. Het blijkt dat de relevantie van deze nieuwe koepelorganisatie alleen maar groter aan het worden is. De derde mainport die Nederland in feite is voor Europa als het gaat om de digitale infrastructuur, kan dan ook niet voldoende onder de aandacht gebracht worden. De verankering van deze thema’s is dan ook een missie op zichzelf voor DINL.

De netwerkbijeenkomst werd traditioneel afgesloten met een goed verzorgde borrel die aangeboden werd door Commvault. De wederzijdse contacten en ervaringen van deelnemers en partners zijn hierdoor zeker verder versterkt.

Slides

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!