Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
03-06-2016 | door: Redactie

Cloud28+ biedt het IT kanaal nieuwe kansen (video)

Cloud28+ is een groeiende community waar Europese bedrijven hun diensten kunnen publiceren en waar klanten gericht op zoek kunnen naar een passende cloudoplossing. Onder de leden van het door HPE opgerichte platform bevinden zich veel software vendoren en service providers, aldus Anton Loeffen, CEO van de Nederlandse cloud provider Eshgro.

Initiatief van Europese Commissie

Eshgro is als cloud service broker en strategisch partner van HPE sinds september 2015 als een van de eersten lid geworden van Cloud28+. De Europese markplaats is een initiatief van de Europese Commissie en wordt ondersteund door Hewlett Packard Enterprise (HPE). Het netwerk werd in september 2015 opgericht en biedt inmiddels meer dan 815 cloudoplossingen.

Cloud 28+ event

Tijdens het recente Cloud28+ partner evenement werden de nieuwste innovatie updates van het platform gepresenteerd. De belangrijkste noviteit is de toevoeging van een volledig interactieve service catalogus, speciaal gericht op aanbieders en afnemers uit de EU. HPE stelt ISV’s en cloud providers in staat om direct via het platform diensten aan te bieden en te verkopen. Gebruikers worden in staat gesteld om, op basis van hun specifieke wensen en (compliancy) eisen, een passende oplossing te vinden.

Nieuwe kansen resellers en ISV's voor samenwerking

"Uniek is dat deze co-creatie van cloud- en software vendoren plaatsvindt zonder tussenkomst van HPE. HPE laat daarmee duidelijk zijn waarde voor cloud partners zien: vraag en aanbod worden aan elkaar verbonden om een levend cloud ecosysteem te creëren. Op dit moment lijkt het platform nog vooral gebruikt te worden voor hosting en infrastructuur diensten, maar het is een kwestie van tijd voordat ook ondernemers buiten de IT wereld hun weg naar Cloud28+ weten te vinden", aldus Loeffen.

Co creatie Eshgro en Exact uitgelicht op podium

Tijdens het partner evenement werden verschillende business voorbeelden uit de praktijk aangehaald. Zo ook de succesvolle samenwerking tussen Eshgro en Exact, beiden lid van Cloud28+. Eshgro en Exact bundelt haar krachten om samen wereldwijd een flexibele en veilige private cloud-oplossing te kunnen bieden aan het MKB. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het HPE VPC-platform, de Bits Fabric cloud-diensten van Eshgro en de software oplossing van Exact. De uitdagingen van Exact en wijze waarop de co-creatie met Eshgro heeft geleid tot een innovatieve oplossing is een voorbeeld van de vruchten die een community als Cloud28+ kan afwerpen. Anton Loeffen over het nieuwe partnership: “Deze samenwerking biedt nieuwe mogelijkheden voor de klant, zij kunnen nu gemakkelijker Exact-applicaties met Office 365 en andere bedrijfsspecifieke applicaties integreren. Ook met het partnership blijven wij de hoogste continuïteitsgarantie voor business-applicaties in de cloud garanderen. Cloud28+ heeft laten zien succesvol te zijn in het verbinden van organisaties en cloud oplossingen, en de ontwikkelingen die HPE heeft aangekondigd voorspellen een toekomst met nog meer kansen voor cloud partners."

Lees het gehele bericht op de website ven Eshgro 

Terug naar video overzicht
Cloud