Wouter Hoeffnagel - 03 juni 2016

Ronald Prins uitgeroepen tot TU Delft Alumnus van het Jaar 2016

Ronald Prins, CTO en medeoprichter van Fox-IT, is Alumnus van het jaar 2016 van de TU Delft. Sinds 2011 reikt het Universiteitsfonds Delft de prijs ‘Alumnus van het Jaar’ uit. Anka Mulder, lid van het College van Bestuur, heeft op donderdag 2 juni de ‘Alumnus van het Jaar 2016’ award uitgereikt aan Ronald Prins.

De award wordt toegekend aan bijzondere alumni die hun sporen hebben verdiend in de wereld van innovatie en onderzoek, maar ook om studenten te inspireren bij hun studie- en carrièrekeuzes. Prins ontvangt de award voor zijn baanbrekende werk in het bestrijden van cybercriminaliteit.

‘Prins heeft techniek een gezicht gegeven’
Anka Mulder namens de jury: “Door als expert op te treden in de media geeft Prins techniek een gezicht bij het grote publiek. Hij is een schoolvoorbeeld van een man die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, zijn hart volgde en hiermee groot succes behaalde. Dit maakt hem niet alleen een topondernemer en ambassadeur van de TU Delft, maar ook een grote inspiratiebron voor de huidige en toekomstige studenten. Hier zijn we als TU Delft trots op. Daarom maken we boegbeelden zoals Ronald Prins graag zichtbaar met de ‘Alumnus van het Jaar’ award en de ‘Alumni Walk of Fame’”.

Ronald Prins studeerde in 1994 af aan de TU Delft, Technische Wiskunde. In 1999 richtte Prins samen met mede TU Delft-alumnus Menno van der Marel Fox-IT op. Sinds de oprichting is Fox-IT uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in internetbeveiliging. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door de Britse NCC Group.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!