HPE en Docker sluiten strategische enterprise alliantie
07-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE en Docker sluiten strategische enterprise alliantie

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en container specialist Docker sluiten een strategische enterprise alliantie. Basis van de samenwerking is het HPE Docker server ready programma. Hierbij ondersteunen ze organisaties om containers sneller te ontwikkelen en uit te rollen. Hierdoor kunnen organisaties hun datacenters moderniseren, onder door gedistribueerde applicaties op elke infrastructuur te gebruiken met een hoge beschikbaarheid. Dit melden de leveranciers op de HPE Discover 2016 beurs in Las Vegas.

De twee partijen werken nauwer samen omdat tegen 2018 vijftig procent van alle nieuwe workloads in containers worden ontwikkeld aldus een recent Gartner onderzoek (Containers Will Change Your Data Center Infrastructure and Operations Strategy, 28 March 2016).

Container as a Service (CaaS)

De twee partijen werken samen rond sales, go-to-market, engineering, support, services en het delen van kennis. Hierbij positioneert HPE als cloud infrastructuur provider met zijn Composable Infrastructure en Docker doet dat als aanbieder van Container as a Service (CaaS). Samen bieden ze een hybride infrastructuur met veel meer keuzevrijheid hoe applicaties in containers kunnen worden geplaats in een on-premises of off-premises (cloud) omgeving, zo melden Antonio Neri ( executive vice president and general manager van de HPE Enterprise Group) en Ben Golub (ceo Docker).

Het HPE Docker server ready programma ondersteunt partners en klanten met het bundelen van HPE servers met Docker Engine container oplossingen, inclusief ondersteuning. De oplossingen ondersteunen volgens HPE en Docker organisaties om datacenters te moderniseren, onder andere door gedistribueerde applicaties op elke infrastructuur te gebruiken met een hoge beschikbaarheid. Dat geldt voor alle applicaties, van legacy tot microservices applicaties.

VMware

HPE en Docker werken overigens al een tijdje samen. HPE gebruikt al Docker software containers voor zijn cloud-native Helion Stackato PaaS en op zijn Synergy Composable systems. De enterprise alliantie zorgt dat Docker voor meer HPE oplossingen kan worden ingezet. De samenwerking is ook gericht tegen de Dell EMC VMware combinatie. Hoewel HPE ook reseller is van VMware, verwacht HPE ceo Meg Whitman dat containers meer relevant worden en VMware virtualisatie oplossingen minder.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters