Redactie - 08 juni 2016

Barracuda op de weg van herstel

Barracuda op de weg van herstel image

Tijdens de twaalde Barracuda partnerconferentie in het Oostenrijkse Alpbach stond alles in het teken van economisch herstel. Was tijdens de vorige conferentie de share value van het bedrijf nog 43 dollar, op dit moment is dat slechts 19. Geen beste beurt. CEO BJ Jenkins gaf dat ruiterlijk toe en wist ook te melden dat het lek eigenlijk wel boven is. In het beveiligingsportfolio heeft email in het verleden te weinig aandacht gehad. Althans dat was de conclusie na een diepe analyse met een paar honderd partners. De eerste tekenen van herstel dienen zich aan, nu gekozen is voor een opfrisbeurs van het portfolio.

Er zijn dit jaar dus al de eerste financiële verbeteringen te zien in de performance van het bedrijf. De SaaS-diensten groeien gestaag en nemen steeds vaker on-premises services over. De public cloud-diensten draaien volgens plan en ook de renewal rate van de online diensten is naar wens. Het Amerikaanse bedrijf Intronis (online cloud back up en disaster recovery) is vorig jaar geacquireerd en heeft veel potentieel door meer markten te gaan bedienen. Intronis beperkte zich voorheen tot louter noord Amerika, onder de paraplu van Barracuda komt daar in rap tempo verandering in.

Office 365

Een sterke groeimarkt is voor Barracuda op dit moment de support voor Office 365, een hosted omgeving waar men extra security en support features bij kan aanleveren. Want, en die trend helpt, corporate email gaat steeds vaker naar de cloud, en voor het bedrijfsleven is Office 365 daarbij een gewaardeerde oplossing: aldus BJ Jenkins. Daarmee wordt het email manco in het protfolio ook direct geadresseerd: het beveiligen van email voor bedrijven. BJ Jenkins: “Er is nu meer overtuigingskracht en sales force nodig. Sterke producten zijn weer in het portfolio te vinden, nu het verhaal vertellen.” Vandaar dat ook aan de partners veel aandacht wordt geschonken. Chris Ross (senior vice president internationale sales) en daarmee verantwoordelijk voor de resellers binnen Barracuda: “We zijn met de transformatie al een stap voorwaarts, nu zoeken we partners die gespecialiseerd zijn in network security en data protection. Zij gaan samen met ons de ontwikkelingen van onze markt verder stimuleren.” De focuspunten zijn helder: netwerk security via de next generation security producten, data protection met data backup oplossingen, Office 365 solutions en tenslotte de public cloud-oplossingen.

Barracuda gaat voor de volle honderd procent voor indirecte sales, de partner is dus mede bepalend voor het succes aldus Ross: “Hoewel we volledig voor de verkoop via partners gaan, zijn we altijd beschikbaar voor ondersteuning. Waar nodig gaan we samen naar de klant om een oplossing voor te stellen en de deal te sluiten. Samenvattend: de partner is the first point of contact, Barracuda zorgt voor de support waar nodig."

Door: Hans Steeman

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!