Fujitsu introduceert wereldwijd Cloud Service K5
08-06-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Fujitsu introduceert wereldwijd Cloud Service K5

Fujitsu kondigt de wereldwijde lancering aan van zijn next-generation IaaS and PaaS clouddienst, Fujitsu Cloud Service K5. Dit is het eerste platform dat digitale transformatie mogelijk maakt door traditionele ICT-systemen te integreren met nieuwe technologieën uit de cloud. De nieuwe clouddienst versnelt applicatieontwikkelingen en combineert betrouwbaarheid, prestaties en schaalbaarheid met de kostenefficiëntie van open-source cloudsystemen.

K5 vormt het belangrijk onderdeel van het Fujitsu’s digitale businessplatform MetaArc. De oplossing levert een uitgebreide set van technologieën die ontworpen zijn om organisaties verder te ontwikkelen en nieuwe clouddiensten te implementeren. Op deze wijze ondersteunt K5 cloud gedreven innovatie, ook wel ‘Fast IT’ of ‘Systems of Engagement’ genoemd. Daarnaast stelt K5 klanten in staat hun traditionele systemen – ook wel ‘Robust IT’ of ‘Systems of Record’ genoemd – te integreren met nieuwe cloudapplicaties.

Open-source architectuur
Door de open-source architectuur van K5, zorgt Fujitsu voor een kostenbesparing en opent het de deur naar lagere ‘Total Cost of Ownership’. Door de onderliggende OpenStack-architectuur worden organisaties minder afhankelijk van hun leverancier. De OpenStack-architectuur wordt ondersteund door Service Level Agreements en service credits die gemeten worden vanaf het moment dat er een probleem ontstaat. Versnelde releasetermijnen zorgen ervoor dat bedrijven sneller kunnen testen en sneller diensten op de markt kunnen brengen. Dankzij de open architectuur van K5 en de mogelijkheid van MetaArc om werk te beheren op welk platform dan ook, werken nieuwe systemen op zowel de public cloud als eigen omgevingen van klanten.

De integratie van UForge technologie met de Cloud Service K5 zijn zowel migratie van data als de lancering van applicaties en updates volledig geautomatiseerd. Fujitsu kreeg UForge in handen na de overname van UshareSoft. Deze technologie ondersteunt alle grote cloudplatforms in de markt, niet alleen Fujitsu-diensten en zowel on- als off-premise systemen. De functionaliteit heeft bij een K5 pilot-klant, één van de grootste telecombedrijven ter wereld, een verbetering opgeleverd van ruim 30 procent bij het uitvoeren van regelmatige updates aan een belangrijke facturatieapplicatie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud