HPE OneView 3.0 biedt software-defined intelligente infrastructuur

08-06-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE OneView 3.0 biedt software-defined intelligente infrastructuur

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt OneView 3.0 aan. Deze oplossing biedt software-defined intelligence voor alle infrastructuuroplossingen van HPE, zoals HPE ProLiant, HPE BladeSystem, HPE 3PAR StoreServ, HPE Hyper Converged oplossingen en HPE Synergy. HPE Synergy is de eerste composable infrastructuur in de branche. Met het HPE Composable Infrastructure is de infrastructuur afgestemd op specifieke eisen van de applicatie of workload. Met behulp van orkestratie en automatisering kunnen legacy on-premisies applicaties cloudgebaseerd worden gemaakt, ondersteunt door HP Composable Infrastructure API (een REST-gebaseerde API) en het HP Composable Infrastructure Partner Program.

Klanten moeten volgens HPE tegenwoordig dagelijkse operaties vereenvoudigen, applicaties sneller implementeren en IT sneller toepassen om voordeel te halen uit de nieuwste tools als Docker, SaltStack en Chef. HPE OneView levert software-defined intelligence, workload template automation en open integration via een verenigde API, waardoor organisaties met provisioning de efficiëntie van hun infrastructuur verbeteren.

Nieuwe features

HPE OneView bevat verschillende nieuwe functies:

Een nieuw global dashboard om de implementatie te vereenvoudigen van IT-operaties in omgevingen met grote schaal en omgevingen die wereldwijd gedistribueerd zijn. Dit dashboard geeft gebruikers in een oogopslag beeld van hun infrastructuur, ongeacht waar de infrastructuur is gevestigd. HPE Oneview biedt ondersteuning voor fysieke, virtuele, hyperconverged en composable infrastructuren.

End-to-end management van heterogene netwerkswitches dankzij de integratie van HPE Intelligent Management Center (IMC) met OneView. Dit maakt het mogelijk handmatige processen te automatiseren.

Integratie met HPE Helion CloudSystem 10 biedt provisioning voor individuele fysieke servers of hele virtualisatieclusters direct vanaf de CloudSystem console. Dit elimineert de verschillende organisatorische overdrachten die traditioneel benodigd zijn voor provisioning van de fysieke infrastructuur voordat cloud services kunnen worden vastgelegd en geïmplementeerd.

Automatisering infrastructuur

“Organisaties hebben tools nodig die het mogelijk maken om IT-operaties te vereenvoudigen, op cloudsnelheid aan businesseisen te voldoen en de productiviteit te verbeteren. Uiteindelijk moeten ze IT-resources vrijmaken die nodig zijn om nieuwe en innovatieve services aan hun klanten te leveren”, aldus Ric Lewis, Senior Vice President en General Manager Converged Datacenter Infrastructure bij Hewlett Packard Enterprise. “Onze missie is om IT voor onze klanten te vereenvoudigen. Of het nu gaat om het beheren en onderhouden van een infrastructuur, het gebruiken van traditionele applicaties of het ontwikkelen van nieuwe winstgevende diensten gebaseerd op cloudapplicaties, HPE OneView automatiseert de infrastructuur om dat allemaal mogelijk te maken.”

Beschikbaarheid

HPE OneView 3.0 is vanaf het derde kwartaal van 2016 beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Software