HPE 3PAR StoreServ updates maken all-flash datacenter mogelijk

08-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE 3PAR StoreServ updates maken all-flash datacenter mogelijk

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert nieuwe oplossingen voor datastorage aan waarmee klanten meer uit het all-flash datacenter halen. Met de updates wordt de HPE 3PAR StoreServ flash portfolio een capaciteitsdichte all-flash systeem. Verder biedt het porfolio permanente opslag voor containers, flash-geïntegreerde databescherming en verbeteringen aan unified storage. Unified storage houdt in dat bestanden en applicaties vanaf één device te beheren en te gebruiken zijn. HPE storage baas Manish Goel zegt tijdens het HPE Discover 2016 event dat organisaties met 3PAR sneller kunnen overschakelen van harde schijven naar een all-flash storage datacenter.

De mogelijkheden om dataopslag te versnellen, te analyseren en te beschermen leveren volhens Goel talloze voordelen op. Dit is voor klanten een reden om te kiezen voor flash en bovendien op zoek te gaan naar software-defined storageopties.

De strategie van HPE is om storage te vereenvoudigen met systemen die geoptimaliseerd zijn voor all-flash en software-defined storage. Deze worden geïmplementeerd als een data fabric over vormfactoren. De reactie uit de markt is volgens Goel positief, HPE is de enige grote storage leverancier die in de afgelopen twee jaar aan marktaandeel heeft gewonnen. In het laatste kwartaal werd HPE volgens marktonderzoeker IDC marktleider in de totale storagemarkt terwijl het aandeel van andere partijen zoals Dell, EMC, NetApp en IBM bleef dalen. Met de aankondigingen wil HPE zich meer laten gelden als leverancier van all-flash datacenter technologie. De flash storage markt wordt overigens geleid door EMC, NetApp, Pure Storage en IBM.

“Het tijdperk van een storage-only leverancier is voorbij. Tegenwoordig gaat het om het best geïntegreerde IT-aanbod”, zegt Manish Goel, SVP en GM, Storage bij Hewlett Packard Enterprise. “Ondersteund door flash- en software-defined storage biedt HPE een unieke infrastructuur en software-innovatie. Dit is nodig om hybride IT te bekrachtigen in iedere vormfactor en ieder consumptiemodel.”

Datacenterkosten reduceren door all-flash dichtheid een boost te geven

All-flash storage maakt businesstransformatie voor een grote hoeveelheid klanten mogelijk zegt Goel."HPE’s focus op snelheid, betaalbaarheid en sterke dataservices hebben geleid tot een snelle groei van de 3PAR all-flash productreeksen." Om dit traject uit te breiden, kondigt HPE ondersteuning aan voor nieuwe 7.68 TB en 15.36 TB 3D NAND solide statedrives (SSD’s) in de 3PAR StoreServ familie. Met deze drives is HPE 3PAR StoreServ de meest dichte en schaalbare all-flash reeks in de branche zo beweert Goel. Het ondersteunt tot wel 24 petabytes aan bruikbare SSD-capaciteit in een enkelvoudig systeem. Nieuwe en bestaande klanten kunnen kiezen uit verschillende types en formaten SSD-drives om implementatieflexibiliteit te optimaliseren, aldus Goel

Ondersteuning voor deze SSD’s met grote capaciteit wordt volgens Goel mogelijk gemaakt door twee technologieën: 3PAR Adaptive Sparing, een gepatenteerde 3PAR technologie die garandeert dat elke SSD, ongeacht het formaat, zonder compromis wordt gebruikt met vijf keer zoveel uithoudingsvermogen. 3PAR Express Layout is een andere technologie die gelijktijdige toegang van de 3PAR storage controllers naar de SSD’s mogelijk maakt voor een hogere doorvoer. 

Cloud-native apps met tier-1 databeschikbaarheid via Docker integratie

Containertechnologie is een nieuwe benadering om applicatieontwikkeling en implementatieflexibiliteit te doen toenemen. Terwijl enterpriseklanten de DevOps methodieken omarmen, wordt het duidelijk dat hoogwaardige, persistente storage een belangrijke vereiste is voor operaties in de productie zo meldt Goel.

Om aan deze eisen te voldoen, biedt HPE al Docker-OpenStack drivers door samen te werken met ClusterHQ als onderdeel van de officiële OpenStack release. Nu heeft HPE ook een officiële Docker/IntegratedVolume Plugin voor HPE 3PAR StoreServ Storage uitgebracht. Deze driver is geïntegreerd met Docker Engine en biedt mogelijkheden voor persistente storage voor containers. Ook is het mogelijk om flash-geoptimaliseerde HPE 3PAR StoreServ reeksen te gebruiken als onderliggende storage voor gevirtualiseerde of bare-metal containerimplementaties met gebruik van Docker. Met deze integratie kunnen applicaties uit containers voordeel halen uit geavanceerde dataservices, data-encryptie, kwaliteit van service, snapshots, replicatie en deduplicatie.

Verbeterde verenigde datatoegang en flash-geoptimaliseerde databescherming

Als flash zich uitbreidt in het datacenter, is het essentieel om data te beschermen. Dit moet met snelheden die voor traditionele methoden onmogelijk zijn. HPE Recovery Manager Central (RMC) lost dit op door direct applicatiesnapshots te verplaatsen van 3PAR flash naar secundaire opslagbescherming, sneller dan traditionele storage back-up aldus Goel. Dit vermindert niet alleen het risico maar door HPE StoreOnce deduplicatie in het proces toe te passen. 

Met de toevoeging van Oracle Databases, SAP HANA en 3PAR File Persona breidt HPE zijn applicatie ecosysteem uit. Deze nieuwe applicaties voegen zich aan bestaande applicatie-geïntegreerde bescherming voor VMware, Microsoft SQL en iedere Microsoft VSS ingeschakelde applicatie die draait als een virtuele machine.

File

3PAR biedt verder verenigde bestands-, block- en objecttoegang voor meer dan 18 maanden en verrijkt deze mogelijkheden met security- en archiveringmogelijkheden zoals File Lock voor 3PAR File Persona. Dit beschermt dataconsistentie en ondersteunt beheer door bestanden onveranderbaar te maken, beleidsgerichte retentie toe te staan, verwijderen van bestanden voorkomt en datavalidatie ondersteunt. NTFS security modus en cross-protocol vergrendeling voor 3PAR File Persona verbeteren security voor Windows-omgevingen en leveren soepelere deelmogelijkheden van bestanden in groepen tussen protocollen als SMB en NFS. HPE StoreEver Archive Manager software verlaagt volgens Goel de kosten van het behoud van 3PAR bestandsdata om op tape gearchiveerd te worden. Dit gaat niet ten koste van de toegankelijkheid, aldus Goel.

HPE biedt een uitgebreide set aan ondersteuning- en consultservices om klanten te helpen met hun datamanagement en -bescherming. HPE kondigt vanuit Technology Consulting een nieuwe TCO Analysis aan. Dit brengt de benodigde hardware, software en energiebesparingen en -voordelen in kaart om all-flash storage te omarmen. Additionele producten zijn ook HPE Flexible Capacity voor directe on-demand resources. Hierbij wordt betaald per GB en het werkt samen met HPE’s technology consulting team voor de transformatie van services zoals advies over de huidige stand van zaken, ontwerp en integratie, datamigratie en end-to-end beschermingsservices.

Prijzen en beschikbaarheid

7.68 TB SSD’s zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 6 juni 2016 met prijzen vanaf 20.748,- USD.

15.36 TB SSD’s zijn te bestellen vanaf de tweede helft van 2016 met prijzen vanaf 40.000,- USD.

De Docker-Integrated Native Docker Volume Plugin voor HPE 3PAR StoreServ Storage is in juni beschikbaar op de HPE Storage GitHub pagina op https://github.com/hpe-storage/python-hpedockerplugin.

HPE Recovery Manager Central (RMC) met ondersteuning voor SAP HANA en 3PAR File Persona is momenteel wereldwijd beschikbaar zonder additionele kosten voor klanten met huidige RMC licenties en een geldig supportcontract. Licenties voor nieuwe klanten starten vanaf 1.000,- USD.

HPE Recovery Manager Central voor Oracle (RMC-O) is beschikbaar in juli voor een prijs vanaf 2500,- USD. Klanten met een huidige 3PAR Recovery Manager voor Oracle licentie en een geldig supportcontract kunnen zonder additionele kosten upgraden.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software