Dropbox verruilt AWS voor HPE server infrastructuur
09-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dropbox verruilt AWS voor HPE server infrastructuur

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft een hardware deal gesloten met cloud storage aanbieder Dropbox. HPE levert hierbij nieuwe high-density Cloudline servers waarop Dropbox zijn cloud storage en samenwerkingsoplossingen biedt. Dit meldt HPE ceo Meg Whitman (foto) tijdens de HPE Discover conferentie in Las Vegas.

Dropbox heeft door deze deal zijn data gemigreerd van de Amazon S3 cloud storage service naar een zelf ontwikkeld systeem die werkt op HP Enterprise servers. HPE wordt op zijn beurt Dropbox klant en reseller van Dropbox services.

De deal is een opsteker voor HPE die met Aziatische hardwareleveranciers snelle, goedkopere en schaalbare servers biedt voor web en cloud service providers. Dat is ook een groeimarkt. Volgens 451 Research groeit de markt voor traditionele hosting en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) van 60 miljard dollar in 2015 naar 70 miljard dollar in 2016. Voor 2019 wordt een verdubbeling van deze markt verwacht. Bedrijven verschuiven de workload van traditionele gedeelde, gevirtualiseerde en speciaal daarvoor bestemde infrastructuurproducten naar applicatieomgevingen, inclusief IaaS en Software-as-a-Service. De implementatie van managed services en alternatieve technologische oplossingen door service providers, inclusief OpenStack, worden beschouwd als dé onderscheidende factoren.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud