HPE introduceert Edgeline converged IoT systemen voor data capture
09-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE introduceert Edgeline converged IoT systemen voor data capture

HPE introduceert de Edgeline Edgeline EL1000 en EL4000 converged IoT systemen voor edge networking. De systemen zijn voor zien van Intel Xeon processoren. Hierdoor kunnen organisaties snel data vanuit IoT devices en sensoren genereren en analyseren zo meldt HPE tijdens zijn Discover 2016 conferentie in Las vegas. Hiermee speelt HPE in op een groeimarkt. Volgens marktonderzoeksbureau Gartner is de IoT markt in 2016 goed voor 235 miljard dollar omzet met 4 miljard aangesloten devices en sensoren.

HPE CEO Meg Whitman (foto) introduceerde tijdens een keynote de Edgeline EL1000 en Edgeline EL4000 converged systems voor Internet of Things. De Edgeline systemen ondersteunen maximaal 64 Intel Xeon core processors voor IoT data capture en analytics. Tom Bradicich, general manager and vice president of servers & IoT systems bij HPE, zegt dat deze systemen high-performance standaard x86 computing power naar de rand van het netwerk brengt met functies voor data capture en beheer. Daarbij wordt security gegarandeerd met HPE Aruba technologie.

De HPE IoT systemen zijn geïntegreerd met compute, storage, dataverzameling, controle en systeem- en devicemanagement. Dit is gebouwd om schokken, vibratie en extreme temperaturen te weerstaan, zoals nodig is in de luchtvaart, olie- en gasindustrie, etc. De EL1000 en EL4000 zijn geoptimaliseerd om zware data-analyses en -inzichten, grafisch intense datavisualisatie en realtime respons te leveren ‘at the edge’. Daarbij werken ze aan de rand van het netwerk (edge networking) onder verschillende temperaturen, tussen 0 en 55 graden. Ook ondersteunen de Edgeline systemen industrie standaarden zoals PXI en hPE werkt verder nauw samen met National Instruments, GE Digital en PTC.

Daarnaast kondigt HPE aan dat het HPE Vertica Analytics Platform draait op de Edgeline EL4000. Dit levert historische en voorspellende analytische inzichten op vanuit machine learning algoritmen in de database. Door Vertica toe te voegen aan de Edgeline wordt machine learning ‘on the edge’ toegepast, waarmee closed-loop analyses gemaakt worden. Hiermee halen organisaties onmiddellijke inzichten uit hun IoT-initiatieven. Om het verkeer bovendien eenvoudig en veiliger terug naar het datacenter te laten keren, ondersteunen EL1000 en EL4000 Aruba’s Virtual Intranet Access (VIA) VPN client. Aruba's VIA biedt organisaties een geautomatiseerde zero-touch en veilige VPN, en is beschikbaar voor zowel commerciële IoT-applicaties als beheerapplicaties die veel beveiliging behoeven.

Dynamische IoT-beveiliging

Het gebruik van IoT-devices maakt het beveiligen van bedrijfsnetwerken een primaire zorg voor IT-professionals. Netwerken moeten automatisch nieuwe en onbekende IoT-devices zonder handmatige interventies kunnen toevoegen, detecteren, profileren en beveiligen. Door de verbeteringen aan Aruba ClearPass profileert de IT nieuwe IoT-devices, leven ze het securitybeleid na en wisselen ze de beleidsstatus uit met andere security systemen zoals mobile device managementsystemen. ClearPass is geïntegreerd met bestaande netwerkinfrastructuren van iedere leverancier waardoor IT-teams automatisch kunnen schalen, in plaats van dat ze de digitale transformatie afstoppen.

Expertise helpt klanten bij transformeren, ontwerpen en draaien van IoT

HPE introduceert daarnaast de HPE IoT Transformation workshop (TW). Deze interactieve workshop van HPE helpt klanten om hun IoT-visie en strategie te bepalen en technologie en business in lijn te brengen. De gestructureerde aanpak van de workshop heeft een analytische benadering gebaseerd op feiten, zodat klanten de huidige en toekomstige staat kunnen identificeren en specifieke IoT-projecten kunnen bepalen. De IoT TW is de eerste stap in een volledige suite van services om klanten te helpen bij het succesvol implementeren van IoT-oplossingen. Dit op basis van behoeften uit het bedrijfsleven en de industrie-parameters. HPE's Analytic Consulting en Predictive Maintenance Services zorgen voor het meten van geavanceerde analyses van zakelijke processen om doelstellingen te behalen, kosten te verminderen en de efficiëntie te verbeteren.

Partnerships 

HPE werkt samen met brancheleiders op gebied van IoT, zoals GE DigitalNational Instruments en PTC als onderdeel van het plan om gezamenlijke oplossingen op de markt te brengen. Deze oplossingen richten zich op gebruikerscases om zo het beste uit Operationele Technology (OT) en IT te combineren. Zo ondersteunen ze de luchtvaart, olie- en gasindustrie, productiesector, auto-industrie en energie-industrie.

Ook kondigt HPE vier IoT Innovation Labs aan en biedt het technologieconcern expertise over de hele wereld. HPE en Intel bedienen deze labs om klanten te helpen bij het vraagstuk hoe IoT toegepast kan worden in hun branche, hoe ze IoT-applicaties kunnen bouwen en testen en hoe ze toegang kunnen krijgen tot technologische expertise. Verder krijgen partners en klanten de mogelijkheid om deel te nemen, te communiceren, elkaar te beoordelen en samen te werken voor de ontwikkeling van oplossingen en hun applicaties. De labs zijn nu open en gelegen op HPE faciliteiten in Texas (Houston), Frankrijk (Grenoble), India (Bangalore) en Singapore.

Lees meer over het HPE IoT aanbod hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht