Witold Kepinski - 10 juni 2016

Ricoh Document Center Utrecht en Midden-Nederland gaan samen verder

Ricoh Document Center Utrecht (RDC Utrecht) heeft branchegenoot Ricoh Document Center Midden-Nederland (RDC Midden-Nederland) overgenomen. De overname verenigt twee succesvolle leveranciers van Ricoh Managed Print Services en Solutions.

De uitbreiding van RDC Utrecht betekent een bevestiging van de continuïteit in het stabiele partnerschap met Ricoh. De schaalgrootte die hiermee wordt gerealiseerd stelt de combinatie van beide RDC’s in staat om verder te investeren in specialistische kennis en vaardigheden. Beide bedrijven delen hun kernwaarden en visie op klantenservice, dienstverlening en het opbouwen van lange termijnrelaties met klanten, aldus Rob Baggerman (foto), directeur RDC Utrecht: "De overname van RDC Midden-Nederland is een belangrijke stap in de realisatie van de groeidoelstellingen van RDC Utrecht als leverancier van printinfrastructuur en documentoplossingen. De overname heeft belangrijke voordelen voor onze wederzijdse klanten en medewerkers en het versterkt onze leidende positie in Managed Print Services."

Emiel Birza van aandeelhouder Greenfield Capital Partners vult aan: “Met deze overname wordt concrete invulling gegeven aan de multi-mono-brand strategie van het moederbedrijf. Deze strategie is er op gericht versneld groei te realiseren, zowel middels verdere overnames als ook autonoom door te investeren in specialisaties en verdere uitbreiding van de salesforce.”

Daniël Hassink (Oud-DGA RDC Midden-Nederland) besluit: “Het is de belofte aan onze relaties hen te ondersteunen competitief te zijn en te blijven. Gedreven door de technologische ontwikkelingen verandert de behoefte van onze relaties op het gebied van informatielogistiek in hoog tempo. In een autonome situatie met beperkte schaal zou het geduld vragen om adequaat op deze veranderingen in te kunnen spelen. Voor onze beide RDC’s een ondenkbaar concept. Ik kijk ernaar uit gezamenlijk met de best toegeruste organisatie binnen de Managed Print Services markt onze relaties optimaal te blijven bedienen.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!