Redactie - 10 juni 2016

Ctac en TranspariX TM samen in transportmanagement

Ctac gaat een samenwerking aan met softwareorganisatie TranspariX TM. Zo breidt de Total Solution Provider zijn dienstverlening uit met een totaalpropositie op het gebied van transportmanagement. Ctac doorliep een zorgvuldig selectieproces waarin het bedrijf een groot aantal leveranciers van Transport Management Systemen (TMS) bekeek. De keuze viel op TranspariX TM vanwege de manier waarop dit bedrijf koppelt met grotere ERP- en WMS-pakketten, zoals die van SAP en Microsoft. Daarnaast biedt de oplossing van TranspariX TM – met de naam Transparix – veel functionaliteit voor het operationele en financiële transportmanagementproces.

TranspariX TM maakte samen met Ctac een koppeling met SAP. Daarbij gaan alle zendingen via gecertificeerde integraties naar Transparix voor het bepalen van de optimale vervoerder en de bijbehorende precalculatie van transportkosten. Bijbehorende precalculaties en opvolgende deltacalculaties worden in SAP geïntegreerd en via SAP External Service Management afgehandeld, waardoor een PO gecreëerd wordt, die een Procure 2 Pay-proces ondersteunt. Vervolgens worden de juiste vervoerdersspecifieke transportlabels gemaakt en wordt de zending aangemeld bij de vervoerder. Verzonden goederen zijn direct in SAP te volgen via doorkoppeling naar de track & trace-functionaliteit van de vervoerders. Als de goederen zijn afgeleverd, komt er een Proof of Delivery van de vervoerder binnen. Vervolgens is de factuur te vergelijken met de precalculatie. Is er een 3-way match, dan stuurt Transparix de gevalideerde facturen naar SAP voor verdere verwerking. Ctac zorgt met zijn SAP expertise voor de juiste inrichting van de logistieke en financiële modules en alle bijbehorende analyses en rapportages. Transportkosten kunnen onder meer verbijzonderd worden naar businessunit, productgroep, materiaal of locatie.

Uit research van onderzoeks- en adviesorganisatie APQC in 2015 blijkt, dat bij organisaties met logistieke processen de transportkosten al snel kunnen oplopen tot vijf procent van de omzet, onder andere afhankelijk van de branche en de mate van automatisering van het proces. Een organisatie kan logistieke kosten significant reduceren door TMS in te zetten. Op dit moment gebruikt slechts veertig tot vijftig procent van de bedrijven met logistieke processen TMS. Richard Haeger, oprichter van TranspariX TM: “De combinatie van business- en IT-cloudkennis van Ctac vult onze kennis over transport en IT fantastisch aan en biedt onze gezamenlijke klanten duidelijk meerwaarde.”Marco Kortekaas, Business Strategy Manager van Ctac besluit: “We hebben gekozen voor TranspariX TM, omdat deze partij snel en eenvoudig kan schakelen met onze eigen cloudinfrastructuur, en naast SAP ook met andere pakketten. We delen een aantal klanten en die samenwerking bevalt ons en de klanten heel goed.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!