Witold Kepinski - 14 juni 2016

Symantec Anomaly Detection for Automotive biedt IoT security

Symantec introduceert Symantec Anomaly Detection for Automotive, als bescherming tegen zero-day-aanvallen en nooit eerder vertoonde problemen bij internet verbonden voertuigen.

Anomaly Detection for Automotive biedt volgens Symantec de mogelijkheid om afwijkingen vroegtijdig op te sporen en te herstellen. Dit is de vierde oplossing van Symantec voor de auto-industrie in aanvulling op Symantec Embedded Security: Critical System ProtectionCode Signing, en Managed Public Key Infrastructure.

In 2020 zullen er volgens Gartner 220 miljoen auto’s verbinding kunnen maken met internet. Terwijl nieuwe technologieën een betere rijervaring beloven, betekenen deze verbeteringen ook dat er mogelijkheden worden gecreëerd voor hackers die een risico voor bestuurder en hun passagiers vormen. Symantec speelt daarop in met zijn Anomaly Detection for Automotive. De oplossing maakt gebruik van machine learning om veiligheidsanalyses te maken vanuit de auto en monitort al het Controller Area Network (CAN) bussysteem zonder storingen te veroorzaken. Daarnaast analyseert het afwijkende activiteiten die kunnen wijzen op een aanval. De oplossing werkt voor vrijwel elk merk en model auto.

Beschikbaarheid

Symantec lanceert Anomaly Detection for Automotive is wereldwijd beschikbaar. Ga voor meer informatie naar symantec.com/anomaly-detection-for-automotive en voor meer informatie over de samenwerking van Symantec met autofabrikanten, chipfabrikanten en andere bedrijven naar http://www.symantec.com/building-security-into-cars-iot.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!