OCS Consulting installleert SAS Visual Analytics bij Koninklijke Van Wijhe Verf

14-06-2016 | door: Witold Kepinski

OCS Consulting installleert SAS Visual Analytics bij Koninklijke Van Wijhe Verf

Koninklijke Van Wijhe Verf, ook bekend van de verfmerknaam Wijzonol, ontwikkelt, produceert en vermarkt al jaren verfproducten. Binnen het bedrijf ontstond de behoefte om data makkelijker te kunnen interpreteren en door middel van visualisatie tot nieuwe inzichten te komen. Koninklijke Van Wijhe Verf koos voor SAS Visual Analytics. SAS reseller OCS Consulting verzorgde de installatie van SAS Visual Analytics bij Koninklijke Van Wijhe Verf. Hierbij is samen met Jongman in kaart gebracht wat de vereisten waren en vervolgens is het proces in twee stappen uitgevoerd. Daarmee kon Van Wijhe snel aan de slag.

“Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijk speerpunten binnen het bedrijf”, vertelt Daniël Jongman, specialist op het gebied van CRM, SAS en KMS (kleurenmengsystemen). “Onze klanten zijn onder meer bouwmarkten, verf & behang speciaalzaken en schildersbedrijven. Wij leveren hen basisverf, kleurenpasta’s, bijbehorende mengmachines en software, waarmee je verf op kleur kunt brengen. Het is vanzelfsprekend belangrijk hierbij een constante kwaliteit te kunnen bieden en te blijven vernieuwen.”

Binnen het bedrijf wordt dan ook continu gekeken waar processen verder kunnen worden verbeterd en wordt ook de software die men gebruikt periodiek geëvalueerd. Voor de rapportages binnen het bedrijf gebruikt Koninklijke Van Wijhe Verf al jaren SAS Enterprise Guide. Jongman: “We hebben inmiddels honderden rapportages die gebruikt worden door ons kleurenlaboratorium en de financiële, productie en verkoopafdelingen. Wij zorgen ervoor dat de data is gewaarborgd. Onze collega’s krijgen de rapportages in Excel en voeren hier analyses op uit.”

Trends en afwijkingen ontdekken

“Het is heel lastig om data in Excel te interpreteren. Ook biedt het weinig mogelijkheden om gegevens verder te onderzoeken en achterliggende factoren van trends en afwijkingen te ontdekken. Daar gaat SAS Visual Analytics ons waarschijnlijk enorm in ondersteunen. We kunnen bovendien vertrouwen op de gegevens die getoond worden, daar zit een grote meerwaarde. Er is nu één bron van waaruit rapportages en grafieken getoond worden. SAS Visual Analytics geeft mogelijkheden waarmee we jaren vooruit kunnen. Vooral het ‘down drillen’ in de informatie is een functionaliteit waar ik veel van verwacht.”

 

 

Terug naar nieuws overzicht