Witold Kepinski - 17 juni 2016

Proact levert FlexPod aan Holland Colours

Holland Colours, een wereldwijd opererend Nederlands bedrijf gespecialiseerd in hetmaken van kleurconcentraten en additieven voor het inkleuren van voornamelijk PVC-toepassingen, (PET)-verpakkingen, siliconen en elastomeren, kiest voor een hybride cloudoplossing van Proact. De organisatie heeft een driejarig contract afgesloten.

De huidige infrastructuur van Holland Colours was verouderd en kon onvoldoende aansluiting vinden bij de eisen en wensen van de business. In plaats van een traditionele vernieuwing met nieuwe hardware en software is er gezocht naar een partner welke kan voorzien in een meer flexibele (hybride) cloudoplossing met als doel een verbeterde 24x7 dienstverlening naar de business aldus Wilfred Van Essen, IT Manager Holland Colours: “Mede dankzij het succes van ons bedrijf en het feit dat we internationaal opererend zijn in verschillende tijdzones werd het steeds lastiger om onze business te voorzien van flexibele, kostenefficiënte en hoog beschikbare IT dienstverlening. Met de keuze voor Proact krijgen we 24x7 ontzorging en kunnen we ons primair gaan richten op wat voor onze business telt”.

Holland Colours heeft binnen de hybride cloudoplossing gekozen voor een converged data center infrastructuuroplossing van Proact op locatie van Holland Colours aangevuld met back-up en uitwijk dienstverlening in de datacenters van Proact. Dit alles is volledig onder het beheer van Proact, zodat HCA zich primair kan richten op de (business) applicaties.

De totaaloplossing kan eenvoudig op- en afgeschaald worden. Hiermee is de IT infrastructuur eenvoudig aan te passen aan de actuele wensen van de organisatie. Niet alleen de kosten schalen flexibel mee met de actuele behoefte, maar ook door consolidatie en rationalisatie van diverse datacenter componenten zal er een reductie van de IT-kosten gerealiseerd gaan worden over de totale contractperiode.

De architectuur is gebaseerd op FlexPod welke bestaat uit Cisco, NetApp en VMware technologie. Meer specifiek gaat het hierbij om de levering van één totaaloplossing bestaand uit netwerk, storage, compute en security, welke vooraf op elkaar zijn afgestemd en reeds bij meer dan 2500 Proact klanten in gebruik is. Holland Colours krijgt hiermee een bewezen oplossing en kan in geval van nood ook nog terugvallen op de aanvullende back-up en uitwijkdiensten voor maximale business continuïteit.

Lucas den Os (foto), Managing Director van Proact Nederland: ”Bedrijven willen IT tegenwoordig steeds meer in dienst van de business en haar kernprocessen inrichten. De cloud is hierin een belangrijke enabler, maar een op de klant toegespitste benadering qua service vanuit de service provider en design van de omgeving is hierin cruciaal voor het succes. Naast de SLA afspraken profiteert HCA ook van een onderscheidende aanpak om te sturen op gebruikers- en klanttevredenheid (eXperience level agreement) in plaats van enkel een SLA. Proact werkt in een partnership als verlengstuk van klanten zoals Holland Colours, waardoor de IT afdeling zich kan focussen op innovatie en de nieuwe ontwikkeling van business gerelateerde IT diensten.”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!