Cisco introduceert Tetration Analytics platform appliance

Cisco introduceert Tetration Analytics platform appliance

16-06-2016 | door: Witold Kepinski

Cisco introduceert Tetration Analytics platform appliance

Cisco introduceert de Tetration Analytics platform appliance. Het betreft een analytics platform voor channel partners die inzage geeft in het wel en wee van datacenters in real time en nieuwe toepassingen zoals software-defined networking.

Het Cisco Tetration Analytics is een platform dat voor volledige zichtbaarheid zorgt van alles wat zich in een datacenter afspeelt: real-time en van elk datapakket, elke datastroom en ongeacht de snelheid. Cisco Tetration Analytics verzamelt meetgegevens afkomstig van hardware- en softwaresensoren en analiseert deze informatie met behulp van geavanceerde machine learning technieken.Tetration richt zich op kritieke operaties in het datacenter, zoals het voldoen aan policies, applicatie-forensics en de overstap op een whitelist securitymodel. Door continu te monitoren, te analiseren en te rapporteren, geeft het Tetration Analytics platform IT-managers diepgaand inzicht in het datacenter. Hierdoor wordt het veel eenvoudiger om operationele betrouwbaarheid, zero-trust operaties en de migratie van applicaties naar SDN en de cloud te realiseren.

Policy

Concreet kunnen partners met het softwarematige en open Tetration Analytics platform appliance klanten helpen te migreren van een legacy netwerk naar een policy-gebaseerde Cisco ACI netwerk dat gevirtualiseerd is. Het platform werkt goed samen met andere Cisco oplossingen zoals CliQr, ACI en SDN controllers om workflows te beheren in public clouds zoals Amazon Web Services (AWS).

Marc Samsom, Datacenter en Cloud Architecture Lead Cisco North en Cisco Nederland “Het gemakkelijk verkrijgen van meer inzicht in het datacenter is een essentiële technologische stap vooruit in het bouwen van veilige digitale modellen voor cloud, mobile en Internet of Things. Voorheen moesten organisaties allerlei verschillende tools gebruiken om tot dit inzicht in hun datacenter te komen. Met Tetration is dat verleden tijd. Bijzonder aan dit platform is dat het voornamelijk met software werkt en daardoor voor ieder datacenter geschikt is, ongeacht wie de componenten heeft geleverd.”

Met Cisco Tetration Analytics kunnen organisaties:

Begrijpen welke applicaties van elkaar afhankelijk zijn binnen hun datacenter en de cloud

Van reactief overgaan op proactief: nemen van goed geïnformeerde operationele beslissingen en het effect van policy-veranderingen nagaan voordat deze worden geïmplementeerd

Het doorzoeken van miljarden datastromen binnen een seconde met de forensische zoekmachine van Tetration

Continu monitoren van applicatiegedrag om snel afwijkingen in communicatiepatronen te kunnen ontdekken

Tetration is te vergelijken met een tijdmachine voor het datacenter. Organisaties kunnen nu terugkijken naar wat er in het verleden is gebeurd, real-time bekijken wat er nu gebeurt en een model maken van wat er zou kunnen gebeuren. Zo kunnen veranderingen in het datacenter worden gemodelleerd om na te gaan wat de impact zou kunnen zijn op de applicaties. Ook is na te gaan of policy-veranderingen daadwerkelijk zijn doorgevoerd en het beoogde effect hebben. Verder kunnen policies worden gesimuleerd, real-time of op basis van historische gegevens en kunnen gebeurtenissen die op het netwerk hebben plaatsgevonden opnieuw worden ‘afgespeeld’ voor analysedoeleinden.

Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software