Witold Kepinski - 20 juni 2016

Econocom Captain DC robot beschermt datacenters

Samen met business partner en roboticaspecialist EOS Innovation, onderdeel van Parrot, presenteert Econocom Captain DC, een autonome robot die non-stop de performance van datacenters monitort en voor onmiddellijke interventie zorgt zodra dat nodig is. Hiermee voegt Econocom de daad bij het woord in de ondersteuning van de digitale transformatie van haar klanten.

De robot-assistent van Econocom is ontwikkeld voor medewerkers van datacenters en kwam mede dankzij feedback van experts uit die markt tot stand. Captain DC monitort 24/7 de infrastructuur verstuurt continu alerts vanuit het datacenter, maakt het mogelijk om op afstand diagnoses van technische problemen te stellen en ondersteunt de experts bij het dagelijks onderhoud.

Alle data die de robot verzamelt kan worden gebruikt om het datacenter verder in kaart te brengen en enterprise architecture services te ontwikkelen. “Captain DC is het resultaat van een gezamenlijk project van het ontwikkelteam van Econocom, onze klanten en business partner EOS Innovation. We combineerden onze expertises om een robot te ontwikkelen die tegemoet komt aan de hedendaagse wens van onze klanten om altijd operationeel te zijn”, vertelt Han Jansen, Directeur van Econocom Managed Services in Nederland.

Captain DC is ontworpen om drie hoofdtaken uit te voeren:

Controle van het datacenter – Dankzij verschillende ingebouwde sensoren controleert Captain DC 24/7 zowel visueel als op basis van geluid tot op niveaus die voor de mens niet waarneembaar zijn. De robot monitort ook de luchtvochtigheid en temperatuur in alle gangen van het datacenter. Aan de hand daarvan voorspelt het incidenten wanneer het afwijkingen waarneemt. De robot voert autonoom patrouilles uit, kan obstakels en menselijke aanwezigheid detecteren en keert terug naar de basis om op te laden.

Bediening op afstand – Hiermee is het mogelijk om incidenten te detecteren en diagnoses uit te voeren om zo beveiligingsteams in de mogelijkheid te stellen om onmiddellijk beslissingen te nemen. 

Gids voor technici – Naar de exacte locatie van het incident en biedt ondersteuning aan level 2 en 3 om meer accurate diagnoses en snellere, veiligere interventies te garanderen

Bekijk de video van Captain DC.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!