Dell verkoopt softwaretak aan Francisco Partners en Elliott Management
21-06-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dell verkoopt softwaretak aan Francisco Partners en Elliott Management

Dell verkoopt zijn softwaredivisie aan de investeerders Francisco Partners en Elliott Management. Een overnamesom is niet officieel bekend gemaakt, maar verschillende media noemen een bedrag van ruim twee miljard dollar. Daaronder vallen de merken SonicWall en Quest.

Het Amerikaanse IT-bedrijf Dell is de afgelopen tijd flink aan het reorganisatie. Eerder maakte het bedrijf al bekend zijn zakelijke dienstverlening voor ruim 3 miljard dollar te hebben verkocht aan het Japanse NTT. Nu moet dus ook de softwaretak van het bedrijf eraan geloven.

Dell wil vooral inzetten op groei in dataopslag. Het bedrijf kondigde vorig jaar de overname van EMC aan, waarmee het een grote speler op dit gebied in handen krijgt. Dell betaalt 67 miljard dollar voor EMC, waarmee dit de grootste overname ooit wordt in de technologiesector. De reorganisatie die Dell nu doorvoert helpt het bedrijf de financiering van deze overname rond te krijgen, zonder hierbij in diepe schulden te belanden. Naar verwachting wordt de overname van EMC door Dell voor het einde van 2016 afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Software