Wouter Hoeffnagel - 22 juni 2016

Red Hat introduceert Ansible-native container workflow-project

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert Ansible Container. Dit is een onderdeel van het Ansible-project en biedt een open source IT automation framework. Ansible Container, nu beschikbaar als technologie preview, maakt het mogelijk Docker-geformatteerde Linux-containers te creëren binnen Ansible Playbooks. Dit maakt de noodzaak voor externe tools zoals Dockerfile of docker-compose overbodig.

Standaardisatie is in opkomst voor container-formaten in de vorm van het Open Container Initiative, maar toch is het tooling-gebied nog steeds erg gefragmenteerd. Ontwikkelaars zijn vaak gedwongen om buiten de workstream van het bedrijf te werken om gecontaineriseerde applicaties te maken en in te zetten. Ansible Container verandert deze dynamiek door de ontwikkeling van Linux-containers toe te voegen aan de bestaande workstream via Ansible Playbook. Dit zorgt ervoor dat cloud-native applicatieontwikkeling zij aan zij kan plaatsvinden met traditionele applicatieontwikkeling.

Kubernetes-modules
Naast Ansible Container, zijn ook nieuwe Kubernetes-modules geïntroduceerd. Hiermee kunnen Kubernetes-templates direct vanuit een Ansible Playbook aangemaakt worden. Met de twee nieuwe oplossingen samen kunnen IT-teams Linux-containers direct vanuit een playbook bouwen en inzetten op een op Kubernetes gebaseerd applicatieplatform zoals Red Hat OpenShift.

Met Ansible kunnen ontwikkelaars en IT-operators makkelijker en sneller IT-applicaties en –omgevingen inzetten. Door het automatiseren van routineactiviteiten, zoals netwerkconfiguratie, cloud deployments en de creatie van ontwikkelomgevingen, kunnen ze barrières tussen IT-teams verwijderen. De combinatie van een modulaire code base van Ansible met de mogelijkheid gemakkelijk bijdragen te kunnen leveren en een community van personen die bijdragen leveren in GitHub zorgt dat het krachtige IT-automation-platform de huidige infrastructuur beheert, maar zich ook kan aanpassen aan de nieuwe IT-behoeften en DevOps workflows.

Infrastructuur en netwerken automatiseren
Met de mogelijkheden van Ansible Container kunnen gebruikers hun bestaande infrastructuur en netwerken automatiseren met Ansible playbooks, terwijl ze extra playbooks gebruiken voor het containeriseren van hun applicaties en die inzetten op een container-applicatieplatform. Dit zorgt voor continuïteit van de activiteiten doordat de bestaande IT-investeringen en kritische applicaties/systemen behouden kunnen blijven, zonder in te boeten op innovatie in de vorm van cloud-native applicaties en grootschalige container-orkestratie.

De geautomatiseerde container-creatie en deployment die door Ansible wordt geleverd is een element van Red Hat’s bestaande container-infrastructuur stack en bevat:

  • Een stabiel, container-centrisch besturingssysteem in Red Hat Enterprise Linux Atomic Host.
  • Een enterprise-niveau Kubernetes- en Docker-native container-applicatieplatform via Red Hat OpenShift en de recentelijk aangekondigde nieuwe generatie OpenShift Online publieke clouddienst.
  • Infrastructuurbeheer, automation en monitoring binnen hybride omgevingen met Red Hat CloudForms, Red Hat Insights, Red Hat Satellite en Ansible Tower by Red Hat.
  • Schaalbare private en hybride cloud-architectuur voor grootschalige container-deployments via Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Cloud Suite, dat ook Red Hat OpenShift omvat.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!