Witold Kepinski - 24 juni 2016

TenICT wint de aanbesteding bij de Gemeente Lingewaard

TenICT wint de aanbesteding Netwerk en Server omgeving voor een Hyper Converged oplossing bij de Gemeente Lingewaard. De Gemeente Lingewaard heeft door middel van twee aanbestedingen de afgelopen maanden een start gemaakt met het vernieuwen van haar bestaande IT Infrastructuur. De belangrijkste reden hiervoor was de leeftijd van de huidige omgeving. 

De voordelen voor de Gemeente Lingewaard zijn o.a.: Een betere en betrouwbaardere dienstverlening aan haar inwoners en bedrijven in de gemeente. Door gebruik te maken van nieuwe technieken kunnen doorlooptijden van implementaties van applicaties versneld worden waardoor nieuwe diensten sneller aan burgers en bedrijven beschikbaar kunnen worden gesteld.

In eerste instantie is het netwerk vernieuwd. De keuze is hierbij gevallen op een Huawei oplossing met 10GB snelheid. Zowel prijs als de technologisch mogelijkheden van deze oplossing hebben uiteindelijk de doorslag gegeven voor de Gemeente Lingewaard. 

Het Solutions Team van TenICT heeft deze omgeving inmiddels succesvol opgeleverd. Zowel de technische oplossing als de efficiënte manier van werken door TenICT heeft de Gemeente Lingewaard als zeer positief ervaren. 

Hyper Converged platform

Het tweede project is de vernieuwing van de Server en Storage omgeving. Hiervoor heeft de gemeente Lingewaard gekozen voor een Hyper Converged platform op basis van Huawei Servers, Atlantis Computing Software Storage en VDI die het traditionele SAN zal vervangen. Door middel van Inline compressie en Deduplicatie zal het nieuwe platform tot een van de snelste Gemeente IT omgevingen gaan behoren van Nederland. Door de inzet van Atlantis Computing software zal deze omgeving actief gaan draaien in een cluster. Waardoor bij het eventueel uitvallen van een site de omgeving zonder verstoring zal blijven functioneren. De implementatie van de nieuwe Server en Storage omgeving wordt door de Gemeente zelf uitgevoerd met ondersteuning van TenICT.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!