Tectrade uitgeroepen tot IBM Partner of the Year

22-06-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tectrade uitgeroepen tot IBM Partner of the Year

Tectrade is door IBM tijdens de Night of the Stars in Noordwijk aan Zee benoemd tot IBM Business Partner of the Year. Daarnaast ontving het bedrijf de award voor IBM PowerSystems en IBM zSystems. Het is de derde award die het bedrijf in korte tijd in de wacht sleept. Het bedrijf won eerder dit jaar ook al de Europese IBM Choice Award voor ‘Top Transformational Business Partner Europe’.

Een gezelschap van zestig toonaangevende IBM Business Partners zijn op 21 juni 2016 bijeengekomen in Galerie Klooster in Noordwijk voor het jaarlijkse Night of the Stars evenement. IBM bekroont op dit event zijn meest succesvolle partners. Tectrade was genomineerd in drie categorieën: Systems, Storage en Commerce. Het bedrijf is beloond met een tweetal awards. Huibert van der Putte, Business Unit Executive Server Solutions van IBM reikte de award uit voor IBM PowerSystems en IBM zSystems, Hij sprak hierbij zijn waardering uit voor de groei die Tectrade op IBM Server gebied heeft gebracht in 2015 met een focus op Linux op Power en LinuxOne. 

IBM Business Partner of the Year
Harry van Dorenmalen, Country General Manager IBM Netherlands & Chairman IBM Europe, en Monique Coeberg, Director IBM Global Business Partner Organisation bij IBM Benelux reikten aan het einde van de avond de meest prestigieuze award uit, die voor overall IBM Business Partner of the Year. Van Dorenmalen haalde hierbij de groei van Tectrade aan met IBM oplossingen en diensten zoals Systems, Storage en Services, maar ook de investeringen die zijn gedaan op het gebied van Commerce, Analytics en Security software solutions van IBM. “Tectrade is een partner die al geruime tijd bekend staat om zijn zelfstandigheid, eigenzinnigheid en continue transformatie proces naar nieuwe innovatieve oplossingsgebieden”, aldus Ronald van Heek, CCO van Tectrade.

“Met de award voor IBM PowerSystems en IBM zSystems beloont IBM ons als business partner die de serverplatformen op succesvolle wijze op de markt weet te brengen. Met een focus op daadwerkelijke oplossingen waarin uiteindelijk ook IBM PowerSystems met Unix, IBM i en steeds vaker ook Linux zijn opgenomen. Opensource Linux gebaseerde oplossingen zetten we zowel op PowerSystems als op mainframe systemen in de markt. Bijvoorbeeld voor SAP HANA, Analytics en ERP omgevingen”, legt Van Heek uit.

Jaar-op-jaar groei van 70%
“Daarnaast wint Tectrade de IBM Business Partner of the Year Award. Het afgelopen jaar wist Tectrade met een nieuwe boodschap rond en een focus op Enterprise Hybride IT een jaar-op-jaar groei van 70% te realiseren in de legacy oplossingen, die bestaan uit traditionele IT-oplossingen zoals servers, storage en softwareoplossingen. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in de nieuwe oplossingsgebieden van IBM: cloud, analytics, security en commerce. In deze gebieden hebben we een viervoudige groei laten zien.” 

“De IBM Business Partner of the Year Award is een fantastische erkenning voor het team van Tectrade specialisten. Het is wat ons betreft echt een teamprijs die onze medewerkers en de wijze waarop wij met zowel klanten als partners samenwerken beloont. De juiste combinatie van mensen, strategie en hechte partnerships is van groot belang voor ons succes. Het is goed om te zien dat IBM de waarde hiervan onderscheid, zeker in het jaar dat Tectrade zijn 20 jarig jubileum viert als partner van IBM”, zegt Van Heek. 

Twintig jaar partner
“We zijn vierentwintig jaar geleden begonnen als verkoper van tweedehands systemen en inmiddels twintig jaar partner van IBM. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende IBM Business Partner, die zowel de infrastructuuroplossingen, hybride cloud oplossingen als de IBM Software Solutions rondom analytics, security en commerce verkopen. Het is dan ook geweldig dat onze investeringen en de inspanningen van ons team beloond worden met de IBM Business Partner of the Year Award.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud