Red Hat neemt API management-bedrijf 3scale over
23-06-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Red Hat neemt API management-bedrijf 3scale over

Leverancier van opensourceoplossingen Red Hat neemt 3scale over. 3scale is een leverancier van application programming interface (API) management technologie. Door 3scale toe te voegen aan haar portfolio wil Red Hat de ondersteuning van de API-economie met vereenvoudigde cloud-integratie en microservices-gebaseerde architecturen.

In een tijdperk van digitale transformatie, agile ontwikkeling en hybride technologie-footprints, wordt de API-economie de norm. Forrester verwacht dat in 2020 40 procent van de Amerikaanse bedrijven API-beheeroplossingen heeft en daar dan $660 miljoen aan spendeert. Managed API’s zijn strategisch van aard omdat zij ervoor zorgen dat organisaties snel nieuwe diensten kunnen leveren, die veilig, snel te gebruiken en betrouwbaar zijn. Opkomende architecturen zetten functionaliteiten om in steeds kleinere componenten, zogeheten microservices. Het Internet of Things (IoT) en andere trends versterken de noodzaak voor API-beheer.

Organisaties API’s laten bouwen, beheren en gebruiken
Het in 2007 opgerichte 3scale heeft als doel organisaties van alle groottes in staat te stellen API’s te maken, beheren en gebruiken. Nu biedt 3scale een hybride cloud-gebaseerd API management-platform binnen een self-service model bij meer dan 700 organisaties binnen meerdere branches, waaronder Campbell’s Soup, Cartera Commerce, CrunchBase, Johnson Controls, Oxford University Press, SITA, en de University of California, Berkeley. 3scale is gevestigd in Barcelona en San Francisco.

3scale en Red Hat startten begin 2015 hun samenwerking met een uitgebreid platform voor API-gebaseerde applicatieontwikkeling. De gezamenlijke oplossing combineert het 3scale API Management Platform met technologieën van Red Hat JBoss Middleware, Red Hat OpenShift en Red Hat Mobile Application Platform om API-centrische ontwikkel-, deployment- en beheeroplossingen te bieden om applicaties sneller op de markt te kunnen brengen. Red Hat JBoss Middleware-klanten kunnen gebruik maken van de hybride cloud-mogelijkheden van 3scale voor moderne architecturen. Het ontwikkelen van mobiele applicaties in het bijzonder is zeer API-centrisch.

Gecontaineriseerde versie van 3scale’s API Gateway
Recentelijk heeft 3scale een gecontaineriseerde versie van hun API Gateway voor Red Hat OpenShift geïntroduceerd. Gebruikers kunnen zodoende snel en consistent applicaties creëren met microservices verdeeld over verschillende hybride omgevingen. Dankzij de gecombineerde kracht van Red Hat’s container-applicatieplatform en 3scale’s API management mogelijkheden kunnen klanten taken vereenvoudigen en automatiseren waardoor fouten verminderd worden terwijl de flexibiliteit en controle verhoogd worden.

Red Hat voorziet enterprises van opensourceplatformen voor het bouwen van moderne applicaties, integratie- en automatiseringsoplossingen. Met de toevoeging van 3scale’s API managementoplossingen en het bestaande middleware-, container applicatieplatform en mobiele oplossingen wil Red Hat de digitale strategieën van klanten vereenvoudigen en de time-to-market van API-initiatieven versnellen. Red Hat wil grootzakelijke bedrijven hiermee de mogelijkheid beiden sneller en op een slimmere manier te innoveren.

Innovatie en bedrijfsgroei versnellen
"API’s vervullen een belangrijke rol bij het versnellen van innovatie en bedrijfsgroei in de digitale economie. Met het identificeren van digitale transformatie-initiatieven als een prioriteit voor organisaties, is API management de basis geworden voor het blootstellen van deze API’s voor beter gebruik, prestaties en waardecreatie. 3scale complementeert ons bestaande middleware productportfolio en Red Hat OpenShift door bedrijven in staat te stellen om API’s te maken en publiceren met tools, zoals Red Hat JBoss Fuse en ze vervolgens te beheren en het gebruik te stimuleren”, aldus Craig Muzilla, senior vice president, Application Platforms Business, Red Hat

Naar verwachting wordt de transactie, die aan de gebruikelijke voorwaarden moet voldoen, in juni 2016 afgesloten.

Terug naar nieuws overzicht
Software