Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
27-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

The Machine van HPE is opengesteld voor developers (video)

HPE heeft zijn nieuwe computing architectuur The Machine opengesteld voor developers. Zij kunnen samen met HPE samenwerken om van The Machine een interessante nieuwe computing oplossing te maken. HPE Labs meldt dit op zijn webpagina over The Machine project. HPE zegt dat met The Machine een totaal nieuwe computing architectuur worden geleverd waarbij veel open source software wordt gebruikt. Hierbij staat geheugentechnologie centraal in plaats van processors. Volgens HPE kunnen organisaties in datacenters en racks hierdoor veel sneller data verwerken, opslaan en analyseren dankzij innovaties zoals Memory-Driven Computing. Hierbij is The Machine voorzien van een universeel geheugen (universal memory fabric) waarbij een geheugenomgeving is die bestaat uit storage en memory technologie. HPE meldt dat The Machine zorgt voor een omslag in process centric computing naar 'memory driven computing'.

Licht in plaats van elektrische voeding

The Machine werkt met licht in plaats van elektriciteit. Deze ‘photonic fabric’ lichtverbinding zorgt voor snel dataverkeer tussen memory en processors. Daarbij worden kosten bespaart omdat licht verbruik goedkoper is dan elektriciteit.

Developers

Developers kunnen de HPE The Machine community webpagina bezoeken voor meer informatie hoe ze deel kunnen nemen aan dit project. Het gaat hierbij ten eerste om een bijdrage aan een database engine die voor een hoge performance van applicaties. Ten tweede is er een bijdrage mogelijk voor een fault-tolerant programmeermodel voor non-volatile memory voor het beheer van datastructuren in persistant memory. Ten derde is er een bijdrage nodig voor een fabric-attached memory emulatie omgeving om The Machine uit tet testen. Ten vierde is er een bijdrage nodig voor een DRAM-gebaseerde performance emulatie platform die toepassingen in The Machine test rond latency en breedband gebruik.

Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht
Hardware