Redactie - 29 juni 2016

Versity Software wil object georiënteerde databestanden slimmer archiveren

Versity Software wil object georiënteerde databestanden slimmer archiveren image

In het centrum van San Francisco, verscholen achter de gevel van een imponerend kantoorpand, treffen we in een zakelijke ruimte CEO Bruce Gilpin (foto), co-founder Versity software. Bruce heeft een missie; het archiveren van object georiënteerde databestanden moet veel slimmer, sneller en goedkoper kunnen dan momenteel in de markt wordt voorgedaan. De bekende grote namen Oracle/IBM/SGI/Quantum kunnen er nog een stevige dobber aan krijgen, want het model van Versity straalt zelfverzekerdheid uit.  Eén woord valt er in elk geval niet: een lock-in is verboden vocabulaire.

Versity software biedt zijn product in abonnementsvorm en enkel op maandbasis aan. Een contract kan dus elk moment opgezegd worden. Maar dat heeft volgens Gilpin nog geen enkele klant gedaan, men is dus tevreden. Gilpin: “De eerste zekerheid die we onze klant geven is dat een archief altijd zonder kosten geopend kan worden. Dus ook al ben je geen klant meer, je bestanden zijn altijd zonder kosten te benaderen.”

Slack

Verder heeft men gekozen voor een platte organisatie. Een helpdesk moet een echte helpdesk zijn. Onze agile ontwerpfilosofie vereist dat ook de engineer de klant te woord staat, en als dat nodig is bij hem langs gaat. Dit is een cruciaal onderdeel van de agile development strategie die men naleeft. Softwareontwikkelaars die zich bij ons melden moeten daarvoor open staan, anders is er bij Versity software geen plaats voor ze. Een nieuwe klant krijgt direct een eigen Slack-kanaal toegewezen, zijn gateway om ons te benaderen: aldus Gilpin. De software is onder een SUN CDDL licentie, die het mogelijk maakt open source technologie in proprietery software te gebruiken, beschikbaar.

Scale-out

Gilpin; “Een bijzonder aspect van onze software is dat we een krachtig bestandssysteem ontwikkeld hebben die een echte scale-out, zelfs naar archieven op tape mogelijk maakt. De kracht van het concept is dat we alle objecten combineren in één enkel archief (TAR) dat dus als een enkel bestand wordt weggeschreven. Door niet veel kleine, maar juist weinig grote bestanden op te slaan, kan veel snelheidswinst verkregen worden.” De Versity archiveringssoftware wordt in tal van verticals gebruikt. De olie en gasindustrie, maar ook de gezondheidszorg, de overheid en het bedrijfsleven, ze behoren tot de klanten die men nu bedient. Gilpin is een ras ontwikkelaar die de industrie wil vernieuwen. De bestaande aanbieders melken de markt uit en ontwikkelen amper nieuwe technologie. Startups daar en tegen vinden hun bestaansrecht in ontwikkeling en innovatie, aldus Gilpin.

Channel Partners

Om zijn verhaal verder te kracht bij te zetten worden channel partners gezocht, vooral bedrijven die zelf al met storage bezig zijn. Zij kunnen zorgen voor de verkoop en marketing van het product. Versity is sinds 2015 winstgevend en heeft geen last van lastige aandeelhouders of meekijkende investeerders. Ze bedruipen zichzelf.

Als hardware platform wordt Amazone S3 infrastructuur gebruikt, inclusief cloud georiënteerde storage omgevingen. Er is dus geen specifieke hardware nodig, het gebruik van S3 multipart brengt wel extra snelheidswinst met zich mee.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!