Schneider Electric in top-10 Global Green Ranking
29-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Schneider Electric in top-10 Global Green Ranking

Schneider Electric heeft een grote sprong gemaakt in de Newsweek Global Green Ranking. De energiemanagementspecialist staat dit jaar op de tiende plek in de duurzaamheidsindex, maar liefst 15 plaatsen hoger dan in 2015. Schneider Electric ziet de hoge notering als een erkenning voor inspanningen om het milieu nog meer te sparen.

De Newsweek Global Green Ranking is een ranglijst met de meest milieuvriendelijke bedrijven ter wereld. Het Amerikaanse weekblad Newsweek stelt de duurzaamheidsindex jaarlijks op, in samenwerking met Corporate Knights en HIP Investor. De makers van de lijst beoordelen bedrijven op basis van objectieve criteria als energieproductiviteit, verspilling en de uitstoot van broeikasgassen.

Schneider Electric hecht waarde aan duurzame innovatie. Het bedrijf streeft ernaar om over 15 jaar volledig CO2-neutraal zijn. Om dat te realiseren, heeft Scheider Electric zich eind vorig jaar bij de klimaatconferentie in Parijs een aantal doelen gesteld. Zo wil het onder meer 120.000 ton minder CO2 uitstoten door producten te ontwikkelen die in lijn zijn met de uitgangspunten van de circulaire economie; 50 miljoen mensen aan de onderkant van de economische piramide in de komende tien jaar toegang geven tot milieuvriendelijke verlichting en communicatie; de CO2-uitstoot van alle grote projecten van klanten meten.

"We zijn erg trots op deze tiende plek", zegt Paul Bron (foto), algemeen directeur bij Schneider Electric Nederland. "Dit resultaat onderstreept dat we qua duurzaamheid en innovatie op het juiste pad zitten. Schneider Electric wil dat iedereen op onze planeet gebruik kan maken van veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energie. We zien het als onze missie om innovatieve oplossingen te bedenken voor het energievraagstuk. Zo willen we de juiste balans vinden tussen het beschermen van onze planeet en het recht op hoogwaardige energie.

Terug naar nieuws overzicht