Witold Kepinski - 30 juni 2016

Jumbo Supermarkten verkoopt B.sis aan Simac

Jumbo Supermarkten verkoopt B.sis aan Simac image

De verkoop van het Jumbo onderdeel B.sis aan technologiebedrijf Simac is definitief afgerond. Jumbo en Simac bereikten al eerder op hoofdlijnen overeenstemming over de deal. B.sis verzorgt de service en het onderhoud van de kassa’s en de overige automatisering bij de Jumbo winkels. Deze werkzaamheden worden nu vanuit Simac verder voortgezet. Voor het technologiebedrijf is deze stap een verdere uitbreiding van haar expertise binnen de retailbranche.

Dinsdagmiddag 28 juni ondertekenden Frits van Eerd, CEO van Jumbo, Ton van Veen, CFO van Jumbo en Erik van Schagen, CEO van Simac, de finale verkoopovereenkomst op het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten in Veghel. Bij B.sis werken 55 medewerkers, die per 1 juli in dienst komen bij Simac. Betrokken partijen maken geen financiële details bekend.

Met deze transactie zet Jumbo weer een stap verder in het ingezette herstructureringsproces. Het bedrijf is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid door een aantal grote overnames. Nu de integraties zijn afgerond, gaat Jumbo meer focus leggen op haar kernactiviteiten, om nog slagvaardiger te zijn zo melden de managers.

Fotobijschrift (van links naar rechts): Ton van Veen (CFO), Erik van Schagen (CEO Simac) en Frits van Eerd (CEO) ondertekenen overdrachtscontract.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!