VPPerform identificeert, analyseert en registreert Nederlandse ICT transacties
30-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VPPerform identificeert, analyseert en registreert Nederlandse ICT transacties

Dutch IT-channel gaat elk kwartaal de meest significante aanbestedingen en deals online publiceren aan de hand van de VPPipeline Recent Transactions kwartaalrapporten. VPPerform ondersteunt sinds 2009 leveranciers van ICT-diensten en producten bij het uitwerken van hun waardeproposities.

Lammert Gerkes, Value Proposition Professional bij VPPerform zegt: “Door de zeer snel veranderende en competitieve ICT-markt in Nederland staan leveranciers onder grote druk om iedere gekwalificeerde deal te winnen met meestal beperkte pre-sales middelen. Dat conflicteert vaak met de tijd en toewijding die nodig is om een op portfolio gebaseerde aanbieding om te buigen naar een onderscheidende waarde propositie richting de klant. Wij hebben daar ons vak van gemaakt. Onze aanpak is erop gericht om als onafhankelijke derde op een gestructureerde manier het klantperspectief in kaart te brengen tijdens de ontwikkeling en uitwerking van deals en offertes voor bestaande en nieuwe klanten. Het winpercentage van deals die wij voor onze klanten mochten begeleiden gedurende de afgelopen 6 jaar is bijna 70 procent.”


Gerkes vervolgt: “Naast deze business development adviesdiensten monitoren wij de ICT-markt en identificeren, analyseren en registreren wij alle ICT-deals met een totale contractwaarde van meer dan 1 miljoen Euro. Deze informatie maken wij op ons VPPipeline platform online beschikbaar voor onze klanten. VPPipeline omvat bijna 1900 Nederlandse ICT-deals betreffende detachering, applicatieontwikkeling, applicatiemanagement, werkplekmanagement, infrastructuurmanagement, netwerkmanagement, telefonie en hardware & software. VPPipeline maakt het mogelijk om op industrie, klant en/of dienst te zoeken naar lopende en aflopende contracten. Tevens publiceren wij een kwartaalrapport dat alle recent afgesloten transacties in kaart brengt. Voor onze klanten is dat de manier om de ontwikkelingen in de markt te volgen.”

VPPipeline is interessant voor bedrijven die actief zijn in de IT-branche, zegt Gerkes. “VPPipeline biedt de meest gedetailleerde informatiebron betreffende bestaande ICT-transacties in Nederland en kan daardoor van grote waarde zijn voor sales, marketing en business development professionals in de ICT-industrie. Zo is het mogelijk om met een paar klikken alle bekende contractinformatie inclusief publicaties betreffende een bepaalde transactie te lezen. VPPipeline voorziet ook in een expiratiekalender om inzicht te verschaffen in welke transacties expireren in de komende 24 maanden. Op deze manier kunnen er ver voordat deze transacties weer op de markt komen voorbereidingen getroffen worden.De verlenging en afloop van ICT-inkoopcontracten zijn nu eenmaal belangrijke momenten waarop klanten bestaande relaties heroverwegen en beoordelen. VPPipeline biedt een waardevolle bron van informatie voor het identificeren van deze leads. Daarnaast biedt het kwartaalrapport de mogelijkheid om de markt te monitoren en om te zien of en waarom er transacties gemist zijn tijdens het kwalificeren. Graag voorzien wij Dutch IT-channel ieder kwartaal van een samenvatting van dit kwartaaloverzicht.”

De markt voor aanbestedingen verandert, vervolgt Gerkes. “De meest in het oog springende ontwikkeling is dat de grotere (eerste generatie) outsourcingsdeals met een totale contractwaarde boven de 50 miljoen Euro een absolute zeldzaamheid zijn geworden. Dat geldt ook zeker voor de grotere applicatieontwikkeling en applicatiemanagement deals, er is blijkbaar een grotere bereidheid om voor standaard ERP of segment specifieke oplossingen te kiezen. Ook is er een sterke beweging naar standaard werkplekoplossingen uit de cloud gaande, de recente ontwikkeling van dit portfolio bij meerdere leveranciers vertaald zich nu duidelijk in opdrachten van zowel grote als kleinere klanten. Voor het hele landschap van diensten en producten geldt de ontwikkeling dat klanten voor kleinere percelen en vaak voor meerdere leveranciers kiezen. Dit resulteert in een gefragmenteerd speelveld met ook veel nieuwe spelers.”

Het recente transactie overzichtsrapport wordt na registratie op de website (www.vppipeline.com) ieder kwartaal gratis toegezonden. Het betaalde abonnement geeft toegang tot alle gegevens in het contractenregister, de expiratiekalender en het gedetailleerde kwartaalrapport. 

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Deal