Dell winnaars startup-competitie bekend gemaakt
01-07-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell winnaars startup-competitie bekend gemaakt

Onlangs streden de 10 finalisten van de Dell for Entrepreneurs startup-competitie om de ‘Dell for Entrepreneurs Award 2016’. Tijdens de Dell VIP Summer Toast & BBQ in Noordwijk aan Zee konden zij hun bedrijf presenteren aan zowel de vakjury als een uitgebreid publiek, bestaande uit partners en klanten van Dell. Uiteindelijk wisten Connecterra en TryLikes de vakjury te overtuigen en gingen zij met de ‘Dell for Entrepreneurs Award 2016’ naar huis. Trylikes sleepte bovendien de publieksprijs in de wacht.

De finale van de Dell for Entrepreneurs startup-competitie vond plaats in Beach Club Bries in Noordwijk aan Zee. De winnaars van de ‘Dell for Entrepreneurs Award 2016’ ontvangen als hoofdprijs een Dell-mentorship voor een jaar. Daarnaast krijgen zij toegang tot het uitgebreide netwerk van Dell en zijn partners. Deze partners zijn Accenture, Intel, KPMG, Nalta Consultancy en The Next Web. Bovendien kunnen zij gedurende een jaar profiteren van de expertise en mentorschap van Dell.

In totaal deden meer dan 160 startups mee aan de Dell for Entrepreneurs-competitie. Dertig daarvan bereikten de halve finale op 18 mei, waarvan de volgende tien doorgingen naar de finale gisteravond in Noordwijk: Bird Control Group, Connecterra, Fairphone, Impraise, Index, Onegini, Parcify, Scyfer, TryLikes en Zenodys.

De jury bestond uit Pieter Paul van Oerle van Accenture Digital, Geert Merkelbach, partner bij Nalta Groep, Patrick de Laive, mede-oprichter van The Next Web, Michiel Knoppert, design strategist van Dell, en Jeannine Peek, algemeen directeur van Dell Nederland en juryvoorzitter.

Connecterra ontwikkelt sensorproducten die toegepast kunnen worden in de landbouw. Het eerste product past ‘machine learning’ toe om het gedrag van melkkoeien te analyseren om de gezondheid te verbeteren en de productiviteit te vergroten. “In November 2014 zijn wij begonnen in Amsterdam”, zegt Yasir Khokhar, oprichter en CEO van Connecterra. “Sindsdien hebben wij met een aantal nationale en internationale klanten gewerkt om ons product te optimaliseren en wij hopen het binnenkort op de markt te brengen. Toen ik naar Nederland kwam, woonde ik op een boerderij en heb ik de eerste ideeën ontwikkeld rondom wat nu is uitgegroeid tot Connecterra. Wij zijn een van de weinige technologiebedrijven die zich op deze markt focussen. Het winnen van de Dell for Entrepreneurs Award gaat ons helpen om onze ambities globaal te realiseren. Wij kijken er bijzonder naar uit om van de expertise van Dell op gebied van IoT te profiteren en om hun IoT gateways te gebruiken.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

start