Witold Kepinski - 05 juli 2016

IBM Nederland schrapt meer dan 300 banen

Diverse bronnen melden aan Dutch IT-channel dat er meer dan 300 gedwongen ontslagen vallen bij IBM Nederland. Deze zouden door de directie bekend zijn gemaakt. Volgens kenners in de markt vallen de ontslagen onder andere bij IBM Global Business Services (GBS).

IBM Nederland is om een reactie gevraagd en meldt het volgende: "Als onderdeel van de informatie- en consultatieprocedure met de IBM ondernemingsraad is een akkoord gesloten over een Sociaal Plan. Bedoelde procedure is thans afgerond. Wij gaan verder niet in op de details van het plan."

Wereldwijd

IBM optimaliseert wereldwijd. Zo vervallen er banen bij het IBM North Carolina Research Triangle Park en kantoren in New York City, Poughkeepsie en Boulder (Colorado). Ook het Australische kantoor wordt naar verluidt geoptimaliseerd. En het IBM GTS onderdeel in het Verenigd Koninkrijk is naar verluidt ook toe aan een nieuwe ontslagronde.

In Europa is hier en daar eerder door IBM geoptimaliseerd. De wereldwijde optimalisatie onder IBM personeel treft ook Nederland. Eerder werd bekend dat IBM in België 233 arbeidsplaatsen gaat schrappen. Ook in het Verenigd Koninkrijk vervallen honderden banen. 

Banen

IBM geeft nooit commentaar op ontslagen maar zegt dat er wereldwijd nog 25.000 vacatures open staan voor specialisten in analytics & big data, cloud, mobile en security.

WK

 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!