Witold Kepinski - 06 juli 2016

Atos regelt beheer IT-diensten KAS BANK

KAS BANK heeft een 7-jarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Atos voor het beheer van haar IT-diensten. De overeenkomst past in de verdere optimalisatie van de dienstverlening van KAS BANK en de flexibilisering van haar IT-kosten.

KAS BANK en Atos werken al sinds 2009 samen op het gebied van mainframe-dienstverlening. Met de nieuwe overeenkomst versterkt KAS BANK haar verandercapaciteit voor het realiseren van haar strategische doelstelling om een leidende positie in te nemen in de effectendienstverlening aan zakelijke klanten in de Europese pensioen- en effectensector.

“De intensivering van onze bestaande samenwerking met Atos creëert toegevoegde waarde voor KAS BANK en voor onze klanten”, stelt Jaap Witteveen, COO van KAS BANK. “Wij versterken hiermee ons innovatief vermogen voor het creëren van nieuwe diensten en producten in de gehele waardeketen van custody-, administratie- en rapportagediensten. De samenwerking draagt ook bij aan een foutloze processing en tilt onze risicobeheersing naar een hoger niveau, wat weer een positieve bijdrage levert aan het lage risicoprofiel van de bank.”

De uitbesteding van de IT-diensten heeft een positieve impact op de dienstverlening aan de klanten. Door de outsourcing kan KAS BANK nog slagvaardiger omgaan met de voortdurende flexibilisering en digitalisering van de financiële markten. Atos is een sterke technologie partner die KAS BANK verder ondersteunt bij het ontwikkelen van een multi client beleggingsadministratie platform. Onderdeel van de overeenkomst is de overgang van een kleine 70 IT-medewerkers van KAS BANK naar Atos.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!