Montran en Piramide Groep bieden SaaS transaction banking platform
10-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Montran en Piramide Groep bieden SaaS transaction banking platform

Montran Corporation en Piramide Groep gaan een strategisch partnership aan om de Europese financiële sector te voorzien van een kostenefficiënt SaaS (Software as a Service) transaction banking platform.

Financiële instituten staan voor complexe vraagstukken om verouderde legacy software en infrastructuur te onderhouden en vervangen. Vooral druk van innovatieve marktontwikkelingen, compliance vereisten en andere business drivers dragen hier aan bij. Betalingsverkeer gebaseerd op Instant Payments wint op globale schaal snel aan terrein en vereist accounting en betalingsverkeersystemen met minimale reactietijd. Compliance met het Europese Payment Services Directive (PSD2) mandaat voor third-party toegang tot een klantrekening en het initiëren van betalingen, leidt tot een technische uitdaging en concrete bedreiging voor betaalinstellingen. Investeringen in transaction banking platformen, gebaseerd op het traditionele model, zijn simpelweg onvoldoende duurzaam om nieuwe real-time business omgevingen te bedienen en om winstgevendheid op peil te houden in het tijdperk waarin het betalingsverkeer veralgemeniseerd.

Pay-per-use platform

Het SaaS platform van Montran en Piramide Groep biedt financiële instellingen een bijzonder model om de uitvoering van betalingsverkeer tegen een aantrekkelijk pay-per-use vergoeding uit te besteden. Het platform biedt multi-currency transactie verwerking, connectiviteit met wereldwijde instant payment mechanismen en innovatief geld- en liquiditeitsbeheer. Het platform is gebaseerd op virtual account management en core banking oplossingen ten behoeve van onder meer retail spaarproducten, beleggingsproducten en fiscaal gefaciliteerde vermogensopbouwproducten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

fintech