Infor koopt commerce specialist Starmount
12-07-2016 | door: Redactie

Infor koopt commerce specialist Starmount

Infor, een leverancier van branchespecifieke applicaties die geschikt zijn voor de cloud, heeft een overeenkomst gesloten om Starmount over te nemen. Starmount levert moderne winkelsystemen aan grote en middelgrote retailers. Na voltooiing van de overname biedt Starmount producten voor voorraadbeheer, point-of-sale en een mobiele winkelassistente. Ook een datarijke commerce hub voor engagement met winkelend publiek, het stroomlijnen van activiteiten en ondersteunen van consistente cross-channel klantinteracties worden onderdeel van het portfolio. Naar verwachting kan Infor door de overname versneld zijn nieuwe moderne suite van zakelijke cloudapplicaties, Infor CloudSuite Retail, leveren.

Infor ontwikkelde Infor CloudSuite Retail, moderne, cloud-gebaseerde softwarediensten, om retailers te ondersteunen bij hun technologische uitdagingen. Veel retailers worstelen met verouderde software die niet toereikend is voor de nieuwe eisen van de branche. Na de formatie van de Infor Retail business in de zomer van 2015, ging Infor een samenwerking aan met Whole Foods Market om een modern merchandisingsysteem te bouwen. Daarna volgden de overnames van respectievelijk GT Nexus voor supply chain netwerk en Predictix voor demand management, en nu Starmount voor winkelsystemen.

Infor investeert in de ontwikkeling van producten voor converged commerce, de volgende stap na omni-channel waarbij retailers een enkel verkoopsysteem gebruiken voor alle klantinteracties. Converged commerce verbetert niet alleen de klantervaring met accurate en tijdige informatie via uiteenlopende contactpunten, maar is ook goedkoper in gebruik omdat het veel integraties die nodig zijn met traditionele omni-channel-benaderingen elimineert, aldus Infor.

Starmount is gevestigd in Austin, Texas. Het bedrijf realiseerde in 2015 een groei van 41 procent ten opzichte van een jaar eerder. Tot de klanten behoren onder andere Abercrombie & Fitch, Burlington Coat Factory, Perry Ellis en Urban Outfitters. De voorwaarden van de overeenkomst worden niet openbaar gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP, commerce