Nedcargo kiest SPS voor implementatie en beheer van IT in Microsoft Azure

14-07-2016 | door: Redactie

Nedcargo kiest SPS voor implementatie en beheer van IT in Microsoft Azure

Nedcargo plaatst haar volledige IT-omgeving in de Microsoft Azure cloud. Het belangrijkste doel hierbij is de snelheid en wendbaarheid van de organisatie te verhogen om zodoende klaar te zijn voor de toekomst. Daarnaast is het voor de logistiek dienstverlener belangrijk dat de IT-afdeling een strategische rol binnen de organisatie vervult. Voor het ontwerp, de inrichting, migratie en het beheer van de nieuwe omgeving in de cloud, heeft Nedcargo gekozen voor SPS, specialist in IT-infrastructuren, IT-beheer en ontwikkelaar van de IT-beheersoftware Gensys. Dankzij de samenwerking zal IT beter de business ondersteunen en wordt de bedrijfsvoering van Nedcargo geoptimaliseerd.

Flexibiliteit
De markt vraagt steeds meer flexibiliteit. Het was in de huidige IT-omgeving van Nedcargo niet goed mogelijk om snel op en af te schalen, alleen tegen hoge kosten. Met de Microsoft Azure cloudservices is dit wel mogelijk. Daarnaast beschikten werknemers niet over moderne communicatiemiddelen, zoals Skype for Business en SharePoint. Hiervoor biedt Office 365 de faciliteiten. Naast de inrichting van en de migratie naar de nieuwe omgeving, beheert SPS ook de IT-omgeving.

Flinke groei realiseren
Edwin Hoogesteger, IT-manager bij Nedcargo: “In 2020 willen we honderdduizend unieke producten leveren aan vijfhonderd miljoen consumenten. Dit betekent dat we een flinke groei moeten realiseren. Om dit doel te halen, moet de bedrijfsvoering zo goed en efficiënt mogelijk zijn. Hiervoor is een nieuwe IT-omgeving nodig en een optimalisatieslag in onze huidige werkzaamheden. Doordat SPS het beheer op zich neemt, worden wij hierin ontzorgd en krijgen we ruimte om een strategische plek binnen het bedrijf in te nemen, in plaats van enkel beheermatig bezig te zijn. Met deze omslag en de toekomstbestendige Microsoft Azure-omgeving verwacht ik dat we snel in kunnen spelen op de continu veranderende markt en onze groeidoelstelling met vlag en wimpel gaan halen.”

IT-beheer cruciaal
Linda Verweij, COO van SPS: “We zijn erg blij dat Nedcargo ons als partner heeft gekozen voor de implementatie en het beheer van haar IT-omgeving in Microsoft Azure. Wij hebben onze kennis en ervaring gebruikt om aan te tonen dat door een goed ontwerp een complexe IT-omgeving goed kan functioneren binnen Microsoft Azure. Voor Nedcargo en voor ons is het duidelijk dat een dergelijke omgeving in de cloud niet zonder IT-beheer kan. Wij zorgen dat Nedcargo de ruimte krijgt om te veranderen en voortdurend te innoveren. Door de nieuwe IT-omgeving en vervolgens onze focus op het excellent functioneren ervan, kan de IT-afdeling zich concentreren op hoe zij de organisatie kan ondersteunen bij het behalen van de strategische doelen. IT wordt dan een echte business partner.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud