Redactie - 14 juli 2016

Equinix Investeert 96 miljoen euro in nieuw Amsterdams datacenter

Equinix kondigt aan dat het een nieuw International Business Exchange gaat bouwen in Amsterdam bij de bestaande campus bij Science Park. Het nieuwste datacenter, genaamd AM4, zal de groeiende vraag naar Platform Equinix in Amsterdam, één van de meest netwerkdichte locaties in de wereld, faciliteren. Equinix kondigde ook aan dat het nu ook directe connectiviteit aanbiedt van AWS in Amsterdam.

Amsterdam is al lang een belangrijke digitale gateway, aangezien bedrijven binnen 50 milliseconden 80 procent van Europa kunnen bereiken. Dit maakt dit een ideale markt voor bedrijven om hun ICT-infrastructuur neer te zetten om hun prestaties te optimaliseren. Equinix is al beheerder van twee belangrijke campussen met datacenters in Amsterdam en zal meer capaciteit toevoegen om te voldoen aan de groeiende behoefte naar hybride cloud, interconnectie en connectiviteit naar bedrijfsecosystemen in een aantal verticale markten en internet exchanges.

Equinix zal 96 miljoen Euro investeren gedurende de eerste ontwikkelingsfase van het AM4-datacenter, met 1.550 racks. Na afronding van de vier uitbreidingsfases zal de locatie een totale investering van 160 miljoen euro vertegenwoordigen, met 4.200 kabinetten op acht verdiepingen met een totaal oppervlak van 11.500 vierkante meter aan bruikbare vloer. Het gebouw en de eerste fase zijn naar verwachting klaar en operationeel tegen Q2 2017.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!