Redactie - 15 juli 2016

PQR wordt Nutanix Elite Partner

PQR wordt Nutanix Elite Partner image

PQR, advies- en implementatiepartner voor moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen, heeft als eerste Partner in Nederland de Elite Partner status behaald. Elite Partner is de hoogst haalbare status die in het partnerprogramma van Nutanix behaald kan worden. Komende jaren gaan beide bedrijven samen optrekken om de datacenters van Nederland te transformeren naar software defined enterprise clouds, die met een minimale inspanning beheerd kunnen worden.

Nutanix hyperconverged appliances
PQR behaalde de Elite Status vanwege haar commerciële prestaties en technische expertise op het gebied van de Nutanix hyperconverged appliances. Consultants van PQR hebben alle trainingen van Nutanix op het gebied van portfolio, ontwerp, sizing, productkennis en technische implementatiekunde met goed gevolg doorlopen. Het bedrijf voldoet aan de omzetcriteria en heeft reeds diverse klanten in verschillende verticale segmenten naar Nutanix gemigreerd, waaronder een onderwijsinstelling en een Haagse publieke dienstverlener. Nutanix is daarnaast vast onderdeel van het PQR Experience center, waar klanten en prospects oplossingen op het gebied van Next Generation datacentertechnologie kunnen onderzoeken.

Datacentertransformatie
“De samenwerking tussen Nutanix en PQR is logisch, omdat we dezelfde visie hebben op de ontwikkelingen in het datacenter,” verklaart Patrick van de Werken, regional director Noord-Europa bij Nutanix. “Datacenters worden software defined en verregaand geautomatiseerd, waardoor ze met een minimale inspanning beheerd kunnen worden. Alle aandacht van de IT-afdeling kan dan op het ondersteunen van het eigen applicatielandschap worden gericht. Het worden enterprise clouds met een hoge mate van selfservice en een naadloze integratie met publieke clouds. De komende maanden gaan PQR en Nutanix gezamenlijk optrekken om klanten bij die transformatie te helpen.” 

Digitale transformatie  
Mark Olij , Alliance & Cloud Business Development Manager bij PQR: “Vrijwel alle bedrijven zijn vandaag de dag in de ban van de digitale transformatie en die begint bij het datacenter. De afgelopen jaren hebben we veel klanten geholpen bij het vernieuwen en herinrichten van hun datacenter, waardoor ze zich kunnen focussen op hun business doelstellingen. Nutanix sluit uitstekend aan op de focus van PQR op het Software Defined Datacenter en de enterprise cloud oplossingen van Nutanix passen daarom bij uitstek in het portfolio van PQR. Nutanix was de eerste in de markt op het gebied van hyperconverged platformen en ze lopen voorop bij de verdere doorontwikkeling van de technologie.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!