Xerox wijst fusie met R.R. Donnelley af
18-07-2016 | door: Witold Kepinski

Xerox wijst fusie met R.R. Donnelley af

Xerox wil zijn document business onderdeel net fusieren met R.R. Donnelley, zo meldt The Wall Street JournalR.R. Donnelley & Sons, wilde zijn print, digital en supply chain oplossingen combineren de copier en printing onderdelen van Xerox. Xerox zou al een tijdje in gesprek zijn geweest over een overname van zijn branchegenoot R.R. Donnelley & Sons, maar dat gaat dus niet door.

Xerox wordt opgesplitst in een Business Process Outsourcing en een Document Technology bedrijf waar ceo Ursula Burns voorzitter van wordt. Het Document Technology focust zich op document management en document outsourcing met een jaaromzet van 11 miljard dollar. Het Business Process Outsourcing (BPO) bedrijf richt zich op outsourcing van bedrijfsprocessen en is goed voor een jaarlijkse omzet van 7 miljard dollar.

De splitsing wordt eind 2016 afgerond en kost 200 tot 250 miljoen dollar. In die tussentijd zal topvrouw Burns nieuwe mensen samenbrengen in managementteams.

Xerox is vooral bekend als producent van kopieermachines en andere kantoorapparaten. Maar het bedrijf heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bedrijf dat ook zakelijke services levert, vandaag goed voor 56 procent van de omzet.

Maar matige resultaten doet het bedrijf overwegen om zichzelf in de toekomst op te delen in twee beursgenoteerde bedrijven: een voor de kantoortoestellen en een voor de services. Die services zijn voor een groot deel afkomstig van de overname van Affiliated Computer Services uit 2010.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht