Witold Kepinski - 20 juli 2016

VMware meldt meer vraag naar NSX en VSAN

VMware meldt meer omzet en winst over tweede kwartaal 2016. De omzet steeg met 11 procent naar 1,7 miljard dollar. De winst steeg met 54 procent naar 265 miljoen dollar.

VMware zegt dat er meer vraag is naar zijn software-defined datacenter oplossingen zoals de NSX software-defined networking en VSAN software-defined storage die applicaties en workloads in de cloud ondersteunen. De omzet uit licenties plus opeenvolgende veranderingen in uitgestelde omzet uit licenties steeg 5 procent jaar-op-jaar.

VMware CEO Pat Gelsinger (foto) verwacht meer omzet te halen nu zijn bedrijf, waarvan 80 procent van de aandelen in handen zijn van EMC, in handen komt van Michael Dell.“ Q2 was een voortzetting van de goede start die we hadden in het eerste kwartaal van 2016. Dat geldt zowel voor de resultaten als voor onze strategische doelstelling om onze nieuwere bedrijfsoplossingen en groeimarkten een impuls te geven en in de cloud”, zegt Pat Gelsinger, Chief Executive Officer bij VMware. “Klanten richten zich tot VMware voor hulp bij het draaien, beheren, beveiligen en verbinden van hun applicaties over alle soorten clouds en alle apparaten, met ongeëvenaarde connectiviteit, beheersbaarheid en beveiliging.” 

Zane Rowe, Executive Vice President en Chief Financial Officer bij VMware: "Dit was een goed kwartaal voor VMware. Ik ben zeer tevreden met onze financiële resultaten en de versterking van onze balans. We kijken er daarnaast naar uit om waarde terug te geven aan onze aandeelhouders door het terugkopen van de 1,2 miljard dollar aan aandelen, zoals we vorig kwartaal al hadden aangekondigd.”

Lees meer hier. Een replay van de earnings conference call is hier te beluisteren.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!