Redactie - 21 juli 2016

Dropbox Business via de Ingram Micro Cloud Marketplaces beschikbaar in heel Europa

Ingram Micro heeft aangekondigd dat de beschikbaarheid van Dropbox Business via de Ingram Micro Cloud Marketplaces verder zal worden uitgebreid in heel Europa. Dropbox Business biedt oplossingen voor bedrijven voor opslag, backup, synchronisatie en het delen van bestanden via de cloud.

Naar aanleiding van de recente lanceringen in Nederland, België en de UK, zal Dropbox Business ook beschikbaar zijn in Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden. Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland zullen Dropbox Business in juli lanceren op de Cloud Marketplace. Channel partners van Ingram Micro kunnen in deze landen gemakkelijk hun aankopen, levering en beheer van Dropbox Business managen via één geautomatiseerd platform, namelijk de Ingram Micro Cloud Marketplace.

"Begin dit jaar lanceerden we het Ecosystem of Cloud, een ecosysteem dat de mogelijkheid biedt aan ons kanaal om gemakkelijk cloud oplossingen en services te bieden via één van onze geautomatiseerde platformen. Als onderdeel van het Ecosystem of Cloud biedt Ingram Micro toegang tot educatie, 24/7 support, verkoop en marketing tools die ons kanaal ondersteunen bij de verkoop”, zegt Carl Alloin, Executive Director Ingram Micro Cloud Europe. “We zijn trots dat Dropbox ons exclusief kiest als de wereldwijde distributeur voor hun bedrijfsoplossingen. Door middel van de Cloud Marketplace kunnen onze channel partners direct Dropbox Business kopen, verkopen en leveren aan eindklanten, dit versnelt het verkoopproces aanzienlijk."

Dropbox Business is gebouwd op een zeer schaalbare en veilige infrastructuur, het biedt een gecentraliseerde beheerconsole voor gebruikers om eenvoudig bestanden te beheren op meerdere apparaten. Daarnaast biedt Dropbox naadloze integratie met honderden bestaande oplossingen van derden, waardoor een reseller gemakkelijk de upsell kan presenteren aan zijn of haar eindklant. Middels de Cloud Marketplace, kunnen channel partners Dropbox Business toevoegen aan Microsoft Office 365 via de Ingram Micro Productivity Suite.

"Het aanbieden van een eenvoudig te gebruiken en te beveiligen oplossing voor het delen van bestanden, die bovendien naadloos kan worden geïntegreerd met bestaande oplossingen presenteert een belangrijk voordeel voor zowel onze klanten en onze business", aldus Ali Price, Directeur van Panther Business IT Services Ltd. een klant van Ingram Micro in the UK. Door gebruik te maken van de geautomatiseerde Cloud Marketplace kunnen we in real-time Dropbox Business voorzien aan onze klanten waardoor we het beheer in handen hebben en kunnen voldoen aan de toenemende vraag aan bedrijfsoplossingen voor file-sharing."

De Ingram Micro Cloud Marketplace is onderdeel van het Ecosystem of Cloud: een ecosysteem waarvan iedereen profiteert, zowel de vendor, wij als distributeur alsook de reseller en uiteindelijk de eindklant. Wij geloven erin dat in een gezond ecosysteem we het beste uit elkaar kunnen halen voor de toekomst.

Naast de Cloud Marketplace waarin we onze partners de mogelijkheid bieden om via een geautomatiseerd platform cloud oplossingen aan te bieden aan eindklanten, kan men nu tevens een ‘white-labeled’ Cloud Store openen; of gemakkelijk marges verdienen aan verkopen via Cloud Referral. Dankzij de overname van Odin hebben we het aanbod uitgebreid voor ISV’s en hosters om tevens gebruik te maken van verkoopplatformen die geïntegreerd kunnen worden met eigen oplossingen: zoals Odin Automation Essentials of Odin Automation Premium. Al deze platformen vallen binnen het Ingram Micro Ecosystem of Cloud.

Bekijk hier een demonstratie van de Ingram Micro Cloud Marketplace.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!