Witold Kepinski - 24 juli 2016

Vodafone ziet omzet in Q1 2016 licht zakken

Vodafone Nederland maakt de resultaten bekend van het eerste kwartaal van het boekjaar 2016/2017 (1 april 2016 – 31 maart 2017). De operationele omzet bedroeg 425,9 miljoen euro. Dit is een organische daling van 2,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig boekjaar, als gevolg van concurrerende marktomstandigheden en lagere roaminginkomsten.

De daling van de omzet uit mobiele diensten wordt deels verzacht door een stijging van de omzet uit vaste en geïntegreerde telecomdiensten, zowel op de consumenten- als de zakelijke markt. Het totale dataverbruik steeg met 32,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, mede dankzij bijna twee miljoen Vodafoneklanten die het juiste toestel en abonnement hebben om van 4G en 4G+ te profiteren. Het totale aantal mobiele aansluitingen daalde met 2,7% tot iets meer dan 5 miljoen, voornamelijk door een afname van het aantal prepaid-klanten.

Onlangs is Vodafone als een van de eerste bedrijven in Nederland overgestapt op ‘quarterly reporting’, waarbij stakeholders ieder kwartaal een overzichtelijk en toegankelijk beeld kunnen krijgen van de strategische en financiële voortgang van Vodafone Nederland. Op de ‘Stand van zaken’-pagina van Vodafone’s InTouch zijn later deze ochtend alle updates van het eerste kwartaal te vinden.

Opgemerkt dient te worden dat bovengenoemde cijfers niet zijn gecontroleerd door een onafhankelijk accountant en dat de statutaire jaarrekening nog niet is opgemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!