Redactie - 25 juli 2016

Huawei omzet stijgt 40 procent in H1

Huawei heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 245,5 miljard yuan, omgerekend zo'n 33,4 miljard euro. Op jaarbasis steeg de omzet met 40 procent. De operationele marge bedroeg 12%.

In een toelichting op de resultaten liet het Chinese telecombedrijf weten groei te zien in al zijn activiteiten. De Enterprise-divisie profiteerde in H1 van de vraag naar cloud computing, storage en SDN terwijl de consumententak groeide door de vraag naar smartphones.

64% meer smartphones

In het eerste kwartaal van dit jaar verscheepte Huawei meer dan 28 miljoen smartphones, een stijging van 64 procent op jaarbasis. Dit jaar hoopt het bedrijf 140 miljoen smartphones te verschepen, wat neerkomt op een derde meer dan in 2015. In 2015 kwam de omzet van Huawei uit op ruim 395 miljard yuan.

De carrier business wist te groeien door nieuwe ontwikkelingen waaronder IoT en 5G terwijl de vraag naar 4G-producten afneemt nu steeds meer mobiele providers hun netwerken hebben uitgerold. Om die reden zet Huawei steeds meer in op de verkoop van software en services.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!