Redactie - 27 juli 2016

Fujitsu komt met backup-oplossing hyperconverged infrastructuren

Fujitsu lanceert een nieuwe aanpak van dataprotectie in gevirtualiseerde datacenters met de ETERNUS CS200c S3 appliance, een backup-oplossing voor hyperconverged infrastructuren (HCI). Deze nieuwe geïntegreerde backup appliance levert een eenvoudige en kostenefficiënte benadering van uitdagingen op het gebied van dataprotectie in zowel fysieke als virtuele omgevingen. De Fujitsu ETERNUS CS200c S3 vormt een belangrijke aanvulling op Fujitu’s PRIMEFLEX portfolio van ready-to-run appliances en referentie-architecturen. De Fujitsu ETERNUS CS200c is ontworpen om bedrijfsrisico’s te minimaliseren door het voorkomen van verlies van backups, post-disaster recovery failures en corruptie van gevoelige data.

De ETERNUS CS200c S3 is een volledig geïntegreerde backup-oplossing, welke archivering en herstel mogelijk maakt van een ongelimiteerd aantal servers in fysieke, virtuele en cloud-gebaseerde data centers. Dit betekent dat organisaties hun kritieke applicaties virtueel kunnen draaien en tegelijkertijd strikte SLA’s kunnen halen op het gebied van dataprotectie.

Guus Bentvelsen, Category Manager Storage Business bij Fujitsu, zegt hierover: “Hyperconverged en software-defined systemen helpen ondernemingen met real-time digitale activiteiten, en hoewel deze systemen sommige dataprotectiemogelijkheden bieden, is het vaak zo dat backup-kopieën op hetzelfde platform worden opgeslagen. Dit betekent dat bedrijfskritische gegevens niet veilig zijn voor datacorruptie of dataverwijdering. Onze nieuwe appliance verhelpt dit manco, met een betrouwbare backup- en hersteloplossing gedurende de gehele levenscyclus van elke virtuele machine, zelfs binnen een hyperconverged oplossing. Dit betekent continue bescherming van bedrijfskritische data, zelfs bij calamiteiten met grote impact.”

De ETERNUS CS200c S3 is voorgeconfigureerd, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert bij uitrol. Door het automatiseren van complexe of repetitieve taken worden het bewaken van business continuity en herstel na een calamiteit gestroomlijnd. Dit herstel is vrijwel direct: door het creëren van snapshots en off-host backups van honderden virtuele machines kan een omgeving snel weer in de lucht zijn. Een policy-based aanpak garandeert dat geen enkele virtuele machine onbeschermd is en tegelijkertijd een optimaal gebruik van resources.

Commvault functionaliteit

Door de geïntegreerde Commvault functionaliteit levert de ETERNUS CS200c S3 een optimale backup oplossing voor virtuele infrastructuren. Belangrijke hypervisors zoals Microsoft’s Hyper-V en VMware’s vSphere worden ondersteund, evenals Commvault’s advanced data management functionaliteiten voor eenvoudig data management.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!