Dropbox uitgeroepen tot 'leider' in Gartner’s Magic Quadrant
27-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dropbox uitgeroepen tot 'leider' in Gartner’s Magic Quadrant

Dropbox is uitgeroepen tot 'leider' in Gartner’s Magic Quadrant-rapport voor Enterprise File Synchronization and Sharing (synchronisatie en delen van bestanden op bedrijfsniveau) voor 2016. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers en bijna 200.000 zakelijke klanten - waaronder 52 procent van de Fortune 500 -bedrijven.

Gartner’s Magic Quadrant beoordeelt leveranciers in een bepaald marktsegment, op basis van de volledigheid van hun visie en hun vermogen deze tot uitvoer te brengen.  Het Gartner-rapport zegt hierover: “Leiders bieden een volwassen aanbod dat voldoet aan de marktvraag. Ze laten zien te beschikken over de visie die nodig is om hun marktpositie te behouden, terwijl de eisen veranderen. Het kenmerk van leiders is dat ze zich focussen op, en investeren in, hun aanbod. Zo voeren ze de markt aan en bepalen de algehele richting ervan. Deze leveranciers zijn de moeite waard te blijven volgen om te zien hoe nieuw aanbod zich ontwikkelt. Doorgaans beschikken ze over een aanzienlijke en tevreden klantenkring én zijn ze sterk zichtbaar in de markt. Hun formaat en volwassenheid stellen hen in staat om levensvatbaar te blijven onder veranderende marktcondities. Ze bedienen een uitgebreide markt door de brede eisen van de markt te ondersteunen. Ze voldoen minder aan de specifieke behoeften van verticale markten of andere, meer gespecialiseerde segmenten.”

"We vinden het geweldig dat we zijn uitgeroepen tot één van de leiders in het Gartner Magic Quadrant voor Enterprise File Synchronization and Sharing", aldus Thomas Hansen, wereldwijde vicepresident Revenue bij Dropbox. "We blijven onze innovatiesnelheid opvoeren bij Dropbox en ons richten op het helpen van onze grote en kleine, zakelijke klanten bij het verbeteren van de productiviteit van hun werknemers." 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud