Main Capital neemt belang in OBI4wan en OBILytics
27-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Main Capital neemt belang in OBI4wan en OBILytics

Main Capital heeft een substantieel belang verworven in de software bedrijven OBI4wan en OBILytics. OBI4wan levert SaaS oplossingen op het gebied van social media monitoring & webcare, terwijl OBILytics bedrijven helpt om met social media analytics waarde te creëren.

Sinds de oprichting in 2011 is OBI4wan een snel groeiend bedrijf, wat heeft geresulteerd in meer dan 550 huidige klanten. De klantenbasis omvat onder meer de Belastingdienst, AFAS, HBO, Essent en BOL.com. De software van OBI4wan ondersteunt klanten in het monitoren van de (social) media activiteiten, het uitvoeren van webcare, en het faciliteren van social CRM. 

Cloud-based, multitenant
OBI4wan’s social media monitoring software is cloud-based, multitenant, en schaalbaar opgezet. De software is daarnaast in meerdere talen beschikbaar en wordt al gebruikt in onder meer Italië, België, Duitsland en Frankrijk. OBI4wan gebruikt meer dan 20 miljoen online bronnen evenals verschillende offline bronnen, zoals radio, tv en geprinte media.

Social media analytics
OBILytics is eind 2015 opgericht en houdt zich bezig met social media analytics waarmee OBILytics, onder andere, organisaties helpt om een volledig beeld van hun klanten te krijgen, evenals marketing uitgaven te optimaliseren. De klanten van OBILytics zijn onder andere Colruyt en Vivat verzekeringen.

Actieve ondersteuning
Main Capital gaat OBI4wan en OBILytics actief ondersteunen met de internationale groei en de uitbouw van het productportfolio, onder meer door selectieve internationale acquisities. Momenteel komt de internationalisatie voornamelijk uit België en met de hulp van Main Capital wil de combinatie ook verder in Duitsland doorgroeien. Een belangrijk onderdeel van de internationale groei zal liggen in de uitbouw van het internationale partnernetwerk. 

Terug naar nieuws overzicht