Witold Kepinski - 28 juli 2016

Analog Devices versterkt IoT aanbod door overname Linear Technology

Analog Devices koopt Linear Technology voor 14,8 miljard dollar. Hiermee wil het bedrijf verder groeien in de miljardenmarkt die IoT heet.

Analog Devices (ADI), is een leverancier van krachtige halfgeleiders voor signaalverwerkingstoepassingen en leverancier van geïntegreerde audiocodecs voor hostaudio in pc's. ADI's analoge, gemengd-signaal en digitale signaalverwerking (DSP) geïntegreerde circuits (IC) spelen een fundamentele rol in de conversie, conditionering en verwerking van echte verschijnselen, zoals licht, geluid, beweging en druk in elektrische signalen, voor gebruik in uiteenlopende elektronische apparatuur. Dit geeft het helderste beeld, scherpste geluid en optimale interface, formaat en prestaties in duizenden industriële, auto-, medische, communicatie- en andere toepassingen. De gecombineerde RF- en microgolfportfolios van Analog Devices en Hittite Microwave bestaan uit hoogwaardige producten van functionele blokken tot geïntegreerde oplossingen, aldus distributeur Farnell element14.

Het Californische Linear Technology Corporation (Nasdaq: LLTC) ontwikkelt, produceert en vermarkt een brede productlijn van krachtige standaard linear integrated circuits. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van silicon gate CMOS-, BiCMOS- en Complementary Bipolar wafer-productietechnieken. De producten worden toegepast in telecommunicatie, mobiele telefoons, netwerkproducten, notebook- en desktopcomputers, video/multimedia, industriële instrumenten, auto-elektronica, fabrieksautomatisering, procescontrole en militaire en ruimtevaartsystemen. De belangrijkste productcategorieën van het bedrijf zijn versterkers, batterijbeheer, dataconverters, hoge frequentie, interface, spanningsregelaars en spanningsreferenties, aldus distributeur Farnell element14.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!